La UPV i Fisabio llancen l’II Programa d’Ajudes Polisabio 2018 per a projectes conjunts de recerca i innovació

Com en la primera edició, participen els DS Xàtiva-Ontinyent, Elda, Sant Joan, Marina Baixa, Gandia, Alcoi, i els campus de Gandia i Alcoi de la UPV

La Fundació per al Foment de la Recerca Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio), dependent de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, i la Universitat Politècnica de València (UPV) han llançat la segona edició del Programa de Col·laboració Polisabio 2018.

La finalitat d’esta convocatòria és recolzar i impulsar, mitjançant accions preparatòries, l’exploració i formulació de futurs projectes de recerca i innovació en els quals participen de manera conjunta i coordinada personal d’ambdos entitats.

Rovira  

Polisabio és un nexe d’unió entre el personal sanitari dels departaments de salut i investigadors/es de la UPV per fomentar noves col·laboracions i nous projectes amb gran potencial cientificotècnic per donar resposta a necessitats detectades que milloren la qualitat de vida de la ciutadania”, destaca José Antonio Manrique, director gerent de la Fundació Fisabio.

En este sentit, el vicerector de Recerca, Innovació i Transferència de la UPV, José Capella, assenyala que este programa “és sens dubte una gran iniciativa per posar en contacte la recerca universitària amb la pràctica clínica i fomentar les sinergies entre tots dos col·lectius. Tot això amb un objectiu fonamental: posar la recerca al servei de la qualitat de vida de la població”, destaca Capella.

La novetat d’esta segona edició ha estat la incorporació al programa del personal investigador del Campus de Vora de la UPV i dels departaments de Salut de Sagunt, València- Arnau de Vilanova-Llíria, Requena, València-Doctor PesetFisabio-Salut Pública i Fisabio-Oftalmologia Mèdica (FOM).

Els investigadors i investigadores d’estos centres s’uneixen als/les professionals dels departaments de Salut de Xàtiva-Ontinyent, Elda, Sant Joan d’Alacant, Marina Baixa, Gandia, Alcoi, així com el personal de la UPV dels Campus de Gandia i Alcoi, que ja van participar l’any passat.

El Programa de col·laboració consta de 3 fases. La primera d’elles, que finalitza el 31 de maig, consisteix en el procés de recollida d’expressions d’interés a través de la plataforma web Polisabio.

En esta fase, els participants d’ambdos entitats podran tant exposar una idea de projecte, basada en capacitats o problemes tècnics no resolts, amb la finalitat de trobar un soci/a para el seu desenvolupament, com adherir-se a una proposta ja presentada.

La segona fase s’iniciarà amb el llançament de la II Convocatòria Conjunta d’Ajudes 2018 que atorgarà fins a 20 ajudes de 3.000 € per finançar accions preparatòries de suport a l’exploració i formulació d’estos projectes de R+D+i.

El període de presentació de sol·licituds serà del 18 de juny al 9 de juliol. Se celebraran jornades de presentació de la convocatòria a l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi (8 de juny), en l’Hospital Universitari Doctor Peset (11 de juny) i a l’Hospital Francesc de Borja de Gandia (15 de juny).

Durant estes jornades, a més, es mantindran reunions bilaterals entre aquells/es participants que hagen enviat les seues expressions d’interés i els/les possibles socis/es interessats/es a col·laborar.

La tercera fase consistirà en l’avaluació de les sol·licituds rebudes i resolució de la convocatòria, prevista per al mes de novembre. Més informació sobre el programa a la pàgina web www.polisabio.es

PublicitatJuega Limpio Orihuela