lunes, 15 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Illa diu ara que l’estudi de seroprevalencia començarà el dilluns “en quasi totes les CCAA”

El projecte analitzarà a un total de 90.000 persones, tant xiquets com adults, a les quals se'ls convidarà per telèfon a participar.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assenyalat aquest divendres que l’estudi de seroprevalencia per a estimar el nombre real d’infectats per Covid-19 a Espanya començarà “aquest dilluns en quasi totes les comunitats autònomes”.

Ahir, durant la seua compareixença en la Comissió de Sanitat del Congrés, va assegurar que es retardava el seu inici, previst per al dilluns. No obstant això, en roda de premsa aquest divendres després del Consell de Ministres extraordinari, ha defensat que “no hi ha un retard en l’estudi”.

90.000 persones

L’estudi de seroprevalencia, elaborat pel Ministeri Sanitat al costat de l’Institut de Salut Carles III (ISCIII), l’Institut Nacional d’Estadística (INE) i amb la col·laboració de les comunitats autònomes, analitzarà a un total de 90.000 persones, tant xiquets com adults, a les quals se’ls convidarà per telèfon a participar.

El treball té com a objectiu estimar la prevalença d’infecció del nou coronavirus mitjançant la determinació d’anticossos enfront del virus per comunitats autònomes, províncies, edat i sexe. A més, l’estudi, que ha sigut aprovat pel Comité d’Ètica del ISCIII, avaluarà canvis en aquesta prevalença per a monitorar l’evolució de l’epidèmia, prestant “especial atenció” a l’aparició de noves infeccions derivades de la transmissió comunitària.

L’evolució de la pandèmia

Tal com ha comentat aquest divendres el ministre en la roda de premsa, es realitzarà en tres onades que “permetran tindre una fotografia de l’evolució de l’epidèmia” a Espanya. La mostra total a seleccionar és de 90.000 persones. La meitat (45.000) s’assignarà de manera uniforme a les 52 províncies, una sisena part (15.000 persones) es designaran de manera uniforme a les 17 comunitats autònomes i, dins d’elles, de manera proporcional a la grandària poblacional de les seues províncies.

Illa ha puntualitzat que, en qualsevol cas, no serà necessari esperar als resultats finals de l’estudi per a tindre’ls en compte en la fase de transició. “És un estudi molt ambiciós que oferirà resultats preliminars significatius conforme anem rebent les diferents onades. No necessàriament cal esperar a la conclusió de l’estudi. Es pot usar com un indicador més per a anar guiant la transició cap a la nova normalitat”, ha argumentat.

Últimas noticias

Contenido relacionado