Illa, sobre el passe a la fase 2 de València: “Cal romandre 14 dies en la mateixa fase”

D'esta forma, el Govern tindria marge de reaccionar en cas de detectar un repunt que poguera atribuir-se a algunes de les restriccions alçades o suavitzades.

La Comunitat Valenciana no ha comunicat cap defunció per coronavirus en les últimes 24 hores, segons les dades facilitades pel Ministeri de Sanitat. D’aquesta forma, el Govern tindria marge de reaccionar en cas de detectar un repunt que poguera atribuir-se a algunes de les restriccions alçades o suavitzades.

És el primer dia en què no es registra cap mort en tot el territori valencià des del 15 de març, segons la sèrie del portal de dades de la Generalitat.

Les dades del ministeri també reflecteixen que hi ha hagut cinc nous positius per PCR, huit hospitalitzats i un ingrés en UCI. Així, en total hi ha 10.962 positius confirmats per PCR.

Passar a la Fase 2 este divendres

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha ratificat aquest divendres que “un criteri important” del pla de desescalada és “romandre 14 dies en la mateixa fase” amb la finalitat de poder valorar els efectes de les mesures implantades. Illa ha dit desconéixer si la Generalitat Valenciana havia remés ja al Govern la seua proposta sobre aquest tema.

El ministre també ha avançant la intenció de l’Executiu de donar a conéixer “en breu” les condicions baix les que hauria de produir-se el gaudi de les platges aquest estiu.