lunes, 15 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La imatge de la patrona de Puçol es trasllada a les dos parròquies locals

Seguint la tradició, el dimecres 30 d’agost la imatge de la Mare de Déu al Peu de la Ceu va ser traslladada pels festers i la confraria des de l’església dels Sants Joans fins a Santa Marta, on va romandre tot el dia. El dijous 1 de setembre, a les 19.30 hores es va celebrar una missa, el cant de l’Himne de la Mare de Déu i, a continuació, la imatge de la patrona va tornar a coll a la seua parròquia. Una elegant forma de demostrar que tots els veïns compartixen les festes i que la patrona és de tot el poble.

Després de dormir la patrona en la segona parròquia de Puçol, el dijous 31 van començar els actes festius amb el volteig general de campanes, seguit de la concentració dels festers en la parròquia dels Sants Joans. Junts es van desplaçar, acompanyats de tabal i dolçaina, fins a Santa Marta, on van assistir a la missa, que va comptar amb la presència diversos rectors nascuts a Puçol i, com ja és habitual, els veïns omplien la parròquia.

Al finalitzar la missa, multitud de confrares, festers i veïns van acostar el muscle, literalment, per a traslladar la imatge fins a la parròquia dels Sants Joans, on va ser rebuda novament amb l’església plena.
La pròxima celebració amb la imatge de la patrona de Puçol té lloc el diumenge 3 de setembre, amb l’ofrena de flors a càrrec dels festers i distintes associacions locals.

Últimas noticias

Contenido relacionado