Els 630 immigrants de l’Aquarius signen la petició per acollir-se a l’asil

En signar aquesta petició, i amb això la seua intenció de sol·licitar l'asil, "ja no poden ser expulsats" pel que no poden ser derivats a un CIE

Els 630 immigrants de l’Aquarius assistits ahir en el port de València han signat la petició d’asil, i un grup ha manifestat la seua intenció de traslladar-se a França després de conéixer que aquest país s’ha ofert a acollir-los.

Segons ha informat a EFE Ester Sanchis, membre de la Junta de Govern del Col·legi d’Advocats de València (ICAV), entitat que ahir va oferir 70 advocats del torn d’ofici especialitzats en Estrangeria per atendre als immigrants en el port, aquesta petició d’asil els permet acollir-se al permís de 45 dies d’entrada extraordinària per raons humanitàries en territori nacional.

Rovira  

“Ahir van fer la petició d’asil, que ara s’ha de formalitzar i passar després una entrevista especial amb la Policia Nacional, previ assessorament del lletrat”, ha explicat Sanchis.

El Col·legi d’Advocats de València, després de conéixer l’arribada a la capital valenciana dels immigrants de l’Aquarius, va fer una crida als seus socis per col·laborar en l’assessorament jurídic.

Segons ha indicat Sanchis, van respondre a la sol·licitud 80 advocats del torn especial d’estrangeria, dels quals es van seleccionar a 70 que es van desplaçar ahir al moll 2 de Creuers per atendre als immigrants a la seua arribada al port.

L’assessorament es va realitzar en grups d’unes deu persones, i no a escala individual, per “agilitar el procés i que aquestes persones no sofriren més del que han sofert”, i durant aquest procés els migrants van comptar amb l’acompanyament d’un intèrpret cedit per la Conselleria de Justícia, ha informat la representant del col·legi d’advocats.

Sanchis ha assenyalat així mateix que en signar aquesta petició, i amb això la seua intenció de sol·licitar l’asil, “ja no poden ser expulsats” pel que no poden ser derivats a un Centre d’Internament d’Estrangers (CIE).

La Comissaria d’Estrangeria de la Policia va informar ahir que els immigrants disposen d’un permís de 45 dies d’entrada extraordinària per raons humanitàries en territori nacional, un termini després del qual hauran de regularitzar-se mitjançant la sol·licitud d’asil o residència, segons regula la Llei d’Estrangeria. EFE

PublicitatJuega Limpio Orihuela