16.4 C
Valencia

La Comunitat ofereix acollir als immigrants del pesquer de Santa Pola

La Comunitat Valenciana s'ha oferit com a "terra d'acolliment" i ha demanat al Govern d'Espanya que autoritze que el pesquer de Santa Pol, que ha rescatat a dotze immigrants en costes de Líbia puga tornar a costes valencianes amb aqueixes persones a bord.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Comunitat Valenciana s’ha oferit com a “terra d’acolliment” i ha demanat al Govern d’Espanya que autoritze que el pesquer de Santa Pol, que ha rescatat a dotze immigrants en costes de Líbia puga tornar a costes valencianes amb aqueixes persones a bord.

Així ho ha anunciat la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, qui ha reivindicat que el pesquer “La Nostra Mare Loreto”, que ha rescatat a dotze persones en el mar de Líbia, ha demostrat que els valencians són “gent d’acolliment” i que per tant la Comunitat és “una terra d’acolliment” que “no deixa a ningú a la deriva en el mar”.

Per açò, ha indicat que la Comunitat “torna a oferir-se com a terra d’acolliment” d’aqueixes persones, i ha afegit que confia que el Govern d’Espanya “tinga la sensibilitat i estiga a a l’altura del que és un poble que vol acollir i no deixar a ningú a la seua sort” i autoritze per tant el retorn del pesquer a costes valencianes.

Oltra ha demanat que el Govern de Pedro Sánchez atenga al que estan dient totes les ONG sobre persones que fugen de situacions bèl·liques, de persecucions i de tortures en els seus països, les quals sostenen que retornar a aqueixes persones a Líbia “és retornar-los a una mort segura”.

- Publicitat -

La vicepresidenta del Govern valencià ha afegit que es tracta en definitiva també de recuperar “uns valors de solidaritat, de benestar i de llibertat” que la Unió Europea “sempre ha representat”.

Per la seua banda, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat que aquesta ciutat s’ofereix formalment per a acollir a les dotze persones rescatades pel pesquer de Santa Pola, perquè el “deure ètic i humà amb les persones que arrisquen les seues vides fugint del terror, la guerra o la misèria no va acabar” amb l’arribada del Aquarius al port de València.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,559FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià