Un immoble s’hi ha enfonsat en el centre d’Alcoi

Este enfonsament hi ha sigut com a conseqüència del temporal dels últims dies.

PublicitatAVL

L’Ajuntament d’Alcoi ha informat, este dijous, de l’ensulsiada d’una nova casa, la quarta en els últims tres dies, sense que s’hagen produït danys personals. L’habitatge estava situat en el número 86 del carrer Sant Mateu, a l’altura de la Placeta de les Eres, i s’ha precipitat a un solar confrontant.

L’habitatge s’ha anat al sòl este migdia, i segons han assenyalat fonts municipals, la caiguda no s’atribueix al temporal provocat per la borrasca Gloria. La zona ha quedat acordonada però està oberta al trànsit de vehicles.

PublicitatRovira  

Es tracta de la quarta casa que cau en el centre històric d’Alcoi esta setmana. La primera va ser en la matinada del 19 al 20 al carrer Pintor Casanova. Es tracta d’una casa de 1909 que estava protegida, i que la seua caiguda l’Ajuntament ha posat en mans de la fiscalia.

La segona casa es va anar al sòl al carrer Casa Blanca en la matinada del 20 al 21 de gener i en estos moments s’estudia què ha pogut ocórrer, atés que no estava en situació de ruïna.

Finalment, la tercera casa, al carrer Sant Agustí, es va esfondrar ahir dimecres i va provocar la mort a una propietària de 74 anys.

20 CASES EN RUÏNA
Fonts municipals han precisat que el barri antic d’Alcoi té comptabilitzades una vintena d’habitatges declarats en ruïna. No obstant això, han recalcat que el consistori només pot actuar d’ofici a les cases declarades en ruïna imminent, una circumstància que no es dona en estos moments.

Des de l’Ajuntament s’ha recordat als propietaris l’obligació de tindre els seus habitatges en condicions. A més, han assenyalat que des de l’any 2000, els propietaris dels immobles de més de 50 anys estan obligats a passar la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE) per a garantir un bon estat i és obligació dels titulars el seu manteniment.

Publicitat