La Comunitat Valenciana és la primera autonomia en impagaments d’habitatge

La Comunitat Valenciana ha duplicat la demanda estrangera d'habitatges a Espanya durant l'últim trimestre de 2018, ha liderat l'activitat immobiliària per població i és la cinquena autonomia amb l'endeutament per habitatge més baix i la primera en impagaments.

La Comunitat Valenciana ha duplicat la demanda estrangera d’habitatges a Espanya durant l’últim trimestre de 2018, ha liderat l’activitat immobiliària per població i és la cinquena autonomia amb l’endeutament per habitatge més baix i la primera en impagaments.

Així es desprén de l’informe donat a conéixer aquest matí a Madrid pel Col·legi de Registradors de la Propietat, Mercantils i de Béns Mobles, que assenyala a més que quasi la meitat dels crèdits hipotecaris de la Comunitat (el 49,5 per cent) signats en aqueix període inclouen un tipus d’interés fix, superant la mitjana nacional del 40,3%.

Rovira  

A més, la Comunitat va liderar l’activitat immobiliària per població, amb 3,5 compravendes d’habitatges per cada mil habitants, un punt per damunt de la mitjana nacional (2,57), seguida de La Rioja (2,98), Balears (2,90) i Cantàbria (2,87), segons informa el col·legi de registradors de la propietat de la Comunitat Valenciana.

Un trimestre més, afig el col·legi, les dades de compravenda d’habitatges reflecteixen una posició “dominant” de la Comunitat pel que fa a l’activitat immobiliària relativa, la que mesura el nombre d’operacions en funció de la seua població.

En nombre d’operacions (termes absoluts), la Comunitat Valenciana va ser tercera, segons les 17.643 operacions registrades, només superades per Andalusia i Catalunya, i això llança una quota de mercat del 14,6% del total nacional.

A més, de les més de dèsset mil operacions, 2.167 van correspondre a habitatge nou i 15.476 a habitatge usat, i per províncies, Alacant va registrar 8.834 transaccions, Castelló 1.947 i València 6.862.

D’altra banda, durant el quart trimestre la Comunitat Valenciana va tornar a duplicar la demanda estrangera d’habitatges registrada a Espanya, i Alacant va ocupar la primera posició provincial amb 41,2% de quota estrangera, seguida des de lluny per Tenerife (34,5) i Balears (34,1), mentre que a València es va situar en un 10,1% de quota, i a Castelló el 13,2%.

Les nacionalitats amb major activitat de compra per estrangers a Espanya han sigut, per aquest ordre, britànics, alemanys, francesos, belgues i italians, han afegit les mateixes fonts.

Així mateix, la Comunitat ha sigut la cinquena autonomia amb l’endeutament per habitatge més baix, amb un import mitjà dels crèdits hipotecaris de 92.747 euros a la regió, enfront de la mitjana nacional de 129.092 euros.

Quant a la durada mitjana dels crèdits hipotecaris, va quedar establida en 270 mesos en la Comunitat, amb una pujada del 1,1% respecte al tercer trimestre, i 289 mesos a Espanya, la qual cosa significa que els valencians tarden un any i mig menys a pagar la seua hipoteca que la resta dels espanyols.

Respecte a la quota hipotecària mensual va quedar fixada en 446 euros de mitjana, amb un 26% de percentatge respecte al cost salarial, enfront de la mitjana nacional de 583 euros i un percentatge respecte al cost salarial del 30,4%.

Ara bé, quant a certificacions d’habitatge per inici d’execució d’hipoteca (impagaments) la Comunitat va ocupar la primera posició amb 1.831, per davant de Catalunya i Andalusia.
En relació amb les dacions en pagament, la Comunitat Valenciana va ser tercera després d’Andalusia i Catalunya, amb 188 operacions en el quart trimestre, afigen les mateixes fonts.

PublicitatJuega Limpio Orihuela