‘La importància de la promoció de la salut des dels municipis’ per Eduardo Grau

L’adopció d’hàbits com portar una alimentació equilibrada o fugir del sedentarisme és bàsic per a previndre possibles malalties. I una cosa tan senzilla com això és el que hem de fomentar des dels municipis amb l’objectiu de contribuir a millorar la salut i la qualitat de vida dels veïns.

En eixe sentit, des de l’Ajuntament d’Alfafar tenim un compromís per promoure un estil de vida saludable. Així, la nostra localitat aposta per la promoció i prevenció de la salut a través de les diferents iniciatives que duu a terme. Entre elles, el màxim exponent d’esta filosofia de treball en el nostre municipi és la Fira de la Salut, que se celebra durant estos dies i fins al diumenge 7 d’abril. Esta setena edició inclou en el seu programa diferents xarrades i jornades a més de la carrera solidària contra el càncer, inclosa en el circuit de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC).

PublicitatAVL

Totes estes activitats estan centrades en la salut física, psíquica o el benestar emocional i compten amb la participació de diverses regidories com Igualtat, Majors, Mobilitat o Esports, entre altres. La Fira de la Salut busca, a més de fomentar els hàbits de vida saludable entre els veïns, col·laborar i donar visibilitat a les diferents associacions oferint-los un espai per a donar-se a conéixer i des del qual informar i donar consells de prevenció als ciutadans.

La Fira, única a nivell comarcal i referent provincial, s’emmarca en la política que des de fa anys duem a terme des de l’Ajuntament amb la finalitat de contribuir a millorar la salut dels veïns. Prova d’això és l’adhesió d’Alfafar a la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables, a través de la qual el consistori afig la perspectiva de salut en totes les polítiques municipals. Però també la seua incorporació al quart Pla de Salut de la Comunitat Valenciana i a l’Estratègia Nacional de Promoció i Prevenció de Salut. Tot això fa d’Alfafar una localitat de referència en tota la província de València en estos aspectes.

Rovira