Els impostos i taxes de València es mantindran congelats en 2019

Durant el pròxim any, es podran abonar en tres períodes diferenciats amb la bonificació del 2 %

L'alcalde de València, Joan Ribó. EFE/Arxiu

L’Ajuntament de València mantindrà congelats en 2019 les taxes i els impostos municipals que, durant el pròxim any, es podran abonar en tres períodes diferenciats amb la bonificació del 2 % per domiciliació, segons han informat fonts municipals.

Entre les novetats de l’ordenança que regularà el preu o tributs que la ciutadania ha d’abonar a canvi de la prestació de diferents serveis públics destaquen els beneficis que s’atorgaran als recintes culturals que impulsen l’ús del valencià.

També tindran dret a una bonificació els propietaris de terres agrícoles del terme municipal, i les persones amb diversitat funcional. L’Ajuntament incorporarà un “estímul fiscal” per a les persones amb diversitat funcional que precisen realitzar qualsevol obra d’adaptació en la seua llar.

En aquests casos, s’aplicarà una bonificació d’un 90 % sobre l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO). A més, bonificarà als propietaris de les finques rústiques del terme municipal de València que es troben conreades.

“Sempre que el Consell Agrari Municipal demostre que la terra està en explotació, aplicarem una bonificació del 95 % de l’IBI agrícola”, ha concretat el regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, després de la celebració de la Junta de Govern Local.

En parlar de les modificacions puntuals, el regidor ha destacat la nova bonificació, d’un 50 % sobre l’Impost de Béns Immobles (IBI), que s’aplicarà als recintes que alberguen propostes escèniques i programen, almenys, un terç de la seua programació en valencià, “per a impulsar l’activitat cultural i l’ús d’aquesta llengua“.

“Entre les novetats de caràcter general destaca la mesura adoptada per a facilitar el pagament fraccionat que, fins ara, es podia dur a terme ‘a la carta’ però sense bonificació. Si bé, a partir d’ara si s’ajusta a uns períodes establits, també podrà mantenir la bonificació del 2 % per domiciliació”, ha aclarit Vilar.

El regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, ha explicat hui estes modificacions aprovades en la reunió de la Junta de Govern Local, en la qual també s’ha decidit un nou refinançament del deute municipal.

“Segons este acord, l’equip de govern substituirà operacions antigues per un import de 130 milions d’euros, per uns altres amb un tipus d’interès inferior, i així estalviarà 2 milions d’euros més”, ha explicat l’edil en recordar que el passat mes de maig l’Ajuntament ja “va refinanciar 109 milions d’euros del deute per a sufragar, amb l’estalvi, despeses per a la ciutadania”.

A més de parlar “del treball municipal per a renegociar el deute i alliberar diners per a destinar-los a la prestació de serveis”, el regidor ha destacat que “tot açò es fa sense incrementar la pressió fiscal“, ja que les taxes i els impostos es mantenen congelats.

Publicitat