L’IMSERSO ofereix 938.000 de places en viatges per a persones majors que impulsaran el sector turístic i l’ocupació

Amb una oferta de 938.000 de places i una previsió de generació d'unes 90.000 ocupacions comença la nova temporada de viatges que es desenvolupa entre octubre d'enguany i juny del 2019

En aquesta segona quinzena d’octubre comencen a viatjar els usuaris del Programa de Turisme Social de l’IMSERSO de la temporada 2018/2019. Entre octubre i juny viatjaran entorn d’un milió de persones majors, i les previsions d’aquest organisme, dependent del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, apunten al fet que es formalitzen més de 8 milions de pernoctacions i a la creació d’entorn de 90.000 llocs de treball.

Com destaca la ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, María Luisa Carcedo, el programa de viatges de l’IMSERSO impulsa l’envelliment actiu, en aportar “beneficis als usuaris millorant la seua salut i qualitat de vida, a través d’activitats d’entreteniment, les relacions socials, la participació i els hàbits saludables”.

La directora general de l’IMSERSOCarmen Orte, s’ha acostat aquest matí a l’estació d’Atocha a saludar al primer grup que obri la temporada. Es tracta de 50 persones que viatgen de Madrid a Peníscola, el viatge, que correspon a la modalitat de Circuits Culturals, té una durada de 6 dies i 5 nits. A partir d’aquesta data començaren la resta de les modalitats.

Abans de posar a la venda l’oferta de places per a cada Comunitat Autònoma, l’IMSERSO fixa prèviament les places que corresponen a cada autonomia que responen al percentatge de població major de 65 anys. El termini per a participar en aquest programa de viatges es troba obert per a les persones que disposen d’acreditació de l’IMSERSO fins a finals de juny de 2019 i si no es disposa d’acreditació, el termini per a acreditar-se continua obert fins al 26 de febrer.

L’IMSERSO anima a totes les persones acreditades per a viatjar al fet que acudisquen a qualsevol de les agències de viatges col·laboradores del Programa encara que haja finalitzat la fase inicial de venda de les places, ja que encara queden places disponibles en diverses destinacions de la costa peninsular, costa insular, circuits culturals, turisme de naturalesa i capitals de província. També vol recordar als usuaris que si no troben el que estan buscant, poden apuntar-se en llista d’espera per al viatge que desitgen en espera de vacants.

Més de 8 milions de pernoctacions i 90.000 llocs de treball
L’IMSERSO té unes previsions per a la temporada 2018/2019 que es realitzen més de 8 milions de pernoctacions i la creació d’uns 90.000 llocs de treball.

En la temporada 2018/2019 participaran al voltant de 400 establiments hotelers, que s’han acollit a tots dos programes de l’IMSERSO per a aquesta temporada. Els nivells d’ocupació són molt alts el que indica el grau de satisfacció dels usuaris, en unes activitats que es classifiquen segons la seua tipologia en: costa peninsular i insular i turisme interior.

Són beneficiaris del Programa de Turisme Social els pensionistes per jubilació, de viduïtat amb més de 55 anys, els pensionistes per altres conceptes o perceptors de prestacions o subsidis de desocupació, a partir de 60 anys i els majors de 65 anys. També poden beneficiar-se i participar en el Programa els espanyols en l’exterior que complisquen els requisits.

El Programa, que es realitza des de 1985, ofereix a les persones majors la possibilitat de gaudir de vacances, a preu reduït, durant la temporada turística baixa, és a dir, entre octubre i juny, amb els objectius de millorar la qualitat de vida dels majors participant en activitats turístiques que contribueixen a un envelliment saludable.

A més, afavoreix la creació o el manteniment de l’ocupació en el sector turístic, amb especial incidència en l’hoteler, contribuint a pal·liar l’estacionalitat característica del sector.

Així mateix, serveix per a potenciar l’activitat econòmica en diversos sectors de l’economia, no solament en l’hostaleria de les zones de destinació, sinó també en el transport, les agències de viatges, el comerç, les activitats d’oci i altres serveis.

Més informació sobre el Programa de Turisme Social en la seua Temporada 2018/2019 en la pàgina de l’IMSERSOhttp://www.imserso.es/imserso_01/envejecimiento_activo/vacaciones/index.htm

Publicitat