La lectura i la imaginació, protagonistes de la inauguració de la nova edició de Expojove

Obert fins al pròxim 4 de gener en Fira València

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, acompanyat per les Falleres Majors de València, Marina Civera i Sara Larrazábal, i altres membres de la corporació municipal, han inaugurat una nova edició d’Expojove, que se celebra en Fira València fins al pròxim 4 de gener, i que compta amb la lectura i la literatura com a eixos centrals de les múltiples activitats enfocades per a tots els públics.

“Des de l’Ajuntament i la Regidoria de Cultura Festiva estem realitzant una important aposta durant els últims anys per a potenciar Expojove i el seu vessant pedagògic, a més del treball de descentralització del Nadal que duem a terme en tots els barris de la ciutat”, ha assegurat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset. “Volem que la gent vinga a passar-s’ho bé, però també a aprendre; en este cas, fomentant la imaginació i un hàbit tan saludable com es la lectura”, ha afegit.

El lema d’esta nova edició de Expojove és «Llegim», que marca com a eixos centrals la lectura i la literatura per a tots els públics. “Enguany Expojove està dedicat a la lectura, ja que volem que xiquets i xiquetes coneguen i desenvolupen l’hàbit de llegir, ja siguen llibres, còmics, revistes i nous formats electrònics”, ha explicat Fuset, després de realitzar un ampli recorregut pels diferents pavellons de Expojove.

Per a esta edició, Expojove torna als pavellons 6, 7 i 8 del Fòrum Nord de Fira València, on es podran gaudir de múltiples activitats d’oci per a tots els públics, al llarg de més de 44.000 metres quadrats. Pere Fuset ha afirmat que “esperen superar la xifra de 100.000 visitants, aconseguida durant l’any passat”.

Les activitats programades per la Regidoria de Cultura Festiva tindran lloc en els pavellons 6 i 7 de Fira València; un espai de més de 9.000 metres quadrats que albergaran cinc escenaris diferents on es desenvoluparan 20 espectacles de 15 companyies escèniques -actuacions musicals, teatrals, contacontes i màgia- i 15 tallers per a tots els públics com per exemple manualitats, doblatge, narració de detectives i por, lectura oral, ‘booktrailer’ i cursos de lectures.

Entre les actuacions previstes, es realitzaran 14 espectacles diaris entre els que destaquen el músic Dani Miquel, el grup Pop Corn’s de Maduixa Teatre, Glüps Band, el musical sobre Robin Hood o el mag Jammes Garibo. També, els assistents i participants podran gaudir de Tirant lo Blanch, Alícia, Pinotxo, Sherlock Holmes, els espantacriatures i Geronimo Stilton, entre d’altres.

L’horari establit per a esta edició, que comença el 26 de desembre fins al pròxim 4 de gener, és d’11.00 a 20.00 hores; a excepció del dia 31, dia de Cap d’any, que obrirà de 10.00 a 14.00 hores, i el dia 1 de gener, de 16.00 a 21.00 hores. Les entrades es poden adquirir de forma presencial i online per 5 euros; i per 2,5€, les entrades de mig dia. També es realitzen descomptes amb Carnet Jove, grups, família nombrosa i monoparental, i majors de 60 anys.

 

CatalanSpanish