Inaugurada l’exposició del pintor valencià ‘Gumbau’

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, acompanyat de la família de José Gumbau, ha inaugurat aquesta vesprada l'exposició 'Gumbau.

Publicitat

La poètica de la mirada’, que fins el 29 de febrer recorre la trajectòria pictòrica i vital d’un dels principals pintors vila-realencs i valencians a través dels seus retrats. L’exposició, comissariada per la filla de l’artista, Esmeraldina Gumbau, i per José M. Juan Baldó, està formada per obres de la col·lecció de la família i suposa el tret d’eixida en la commemoració del 30é aniversari de la mort del pintor a Marsella, que la família promou amb diferents iniciatives com la producció d’un documental audiovisual sobre la figura de Gumbau i la seua obra, amb l’objectiu de recuperar la figura de l’artista i donar a conéixer la seua trajectòria.

La mostra inclou també dues peces donades al Museu de la Ciutat per part de la família Jiménez de Vila-real, corresponents a dos retrats que Gumbau va fer dels germans Víctor i Manuel Fenollosa. La col·lecció temporal es completa amb l’exposició de la sala permanent que la Casa de Polo dedica a uns dels personatges més il·lustres de la ciutat. Durant la inauguració, Benlloch ha destacat la trajectòria del pintor vila-realenc i el compromís de l’Ajuntament de Vila-real per col·laborar amb la família i la comissió tècnica creada per a revaloritzar la figura de l’artista

PublicitatRovira  
PublicitatJuega Limpio Orihuela