Inaugurada l’exposició del pintor valencià ‘Gumbau’

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, acompanyat de la família de José Gumbau, ha inaugurat aquesta vesprada l'exposició 'Gumbau.

La poètica de la mirada’, que fins el 29 de febrer recorre la trajectòria pictòrica i vital d’un dels principals pintors vila-realencs i valencians a través dels seus retrats. L’exposició, comissariada per la filla de l’artista, Esmeraldina Gumbau, i per José M. Juan Baldó, està formada per obres de la col·lecció de la família i suposa el tret d’eixida en la commemoració del 30é aniversari de la mort del pintor a Marsella, que la família promou amb diferents iniciatives com la producció d’un documental audiovisual sobre la figura de Gumbau i la seua obra, amb l’objectiu de recuperar la figura de l’artista i donar a conéixer la seua trajectòria.

La mostra inclou també dues peces donades al Museu de la Ciutat per part de la família Jiménez de Vila-real, corresponents a dos retrats que Gumbau va fer dels germans Víctor i Manuel Fenollosa. La col·lecció temporal es completa amb l’exposició de la sala permanent que la Casa de Polo dedica a uns dels personatges més il·lustres de la ciutat. Durant la inauguració, Benlloch ha destacat la trajectòria del pintor vila-realenc i el compromís de l’Ajuntament de Vila-real per col·laborar amb la família i la comissió tècnica creada per a revaloritzar la figura de l’artista

Rovira  
PublicitatJuega Limpio Orihuela