17.3 C
Valencia

Incautats més de 1.600 kg de productes pesquers no aptes per al consum a València

S'hi va procedir a la sanció d'una Confraria de Pescadors d'expedició i els vaixells pesquers que van efectuar el lliurament en la llotja.

- Publicitat -AVL

En el marc de la vigilància de les activitats que pogueren afectar la seguretat alimentària i després de setmanes d’investigacions i seguiments, en el marc de l’operació “CARRANCO” oberta contra el tràfic il·legal d’espècies pesqueres com el Cranc Blau, s’ha procedit a la inspecció d’un establiment dedicat a magatzem de productes per a la restauració on s’ha trobat més d’una tona (1.036 kg) de cranc blau congelat i al voltant de 600 kg de peix i marisc també congelat així com un centre de cria en viu d’invertebrats marins que ha sigut desmantellat.

Esta empresa comprava cranc blau a particulars sense cap requisit sanitari i els emmagatzemava en una cambra de congelació per a la seua posterior distribució i consum en establiment hostalers asiàtics. També usava la cambra de congelació per a emmagatzemar productes que congelava ella mateixa sense els requisits per a la manipulació d’estos aliments i sense estar autoritzada.

Durant la inspecció també es van advertir dues caixes de sorell (Trachurus trachurus) que després del mesurament reglamentari no arribaven a la talla mínima exigible per a la seua comercialització; per estos fets han sigut sancionats una Confraria de Pescadors d’expedició i els vaixells pesquers que van efectuar el lliurament en llotja.
Tots estos productes (1.640 kg) han sigut declarats no aptes per a consum humà i s’ha disposat la seua destrucció per empresa autoritzada com a subproductes d’origen animal no destinats a consum humà de categoria 2. (SANDACH).

Amb esta actuació s’ha evitat la possible introducció d’este producte en el mercat per al consum humà.

S’han realitzat proves per a conéixer l’estat sanitari dels aliments.

Les inspeccions realitzades per este equip s’han realitzat amb la col·laboració dels inspectors de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana per ser competents n’està matèria.

Les diligències instruïdes han sigut entregades a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i Conselleria d’Agricultura, desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de València.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

12,813FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Albocàsser suma un altre brot amb 15 contagiats per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus, el municipi ha tingut 15 positius (asimptomàtics o no)

Detectat un nou brot de coronavirus a Nules per contacte social

Qualsevol ciutadà pot comprovar les dades actualitzades en la web d'informació estadística de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública.

Sanitat registra 613 nous casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana

Per províncies, la distribució de nous contagis és la següent: 34 a Castelló, 160 a Alacant i 419 a la província de València

El PSOE vota en contra de restablir els Rodalia a Castelló

• Els socialistes rebutgen al Senat la proposta del PP que sol·licita recuperar les freqüències davant els col·lapses que s'estan produint en Castelló

Mor Quino, el creador de Mafalda

Les històries de Mafalda s'han traduït a quinze idiomes i s'han publicat en diaris i revistes de tot el món.
- Advertisement -

: Valencià