Es retiren els mitjans aeris, després de donar per controlat l’incendi de Culla, amb 514 hectàrees cremades

L'alcalde de Culla, Víctor Fabregat li demana al president de la Generalitat, Ximo Puig, que “en nom de tots els afectats, sobretot als quals se'ls ha cremat la masia, ajudes especials i d'emergència per a poder indemnitzar tots els danys que s'hagen produït”.

494

L’incendi de Culla ja està controlat, per això s’han retirat tots els mitjans aeris de la Generalitat Valenciana, menys un amb base a l’Aeroclub de Castelló. A pesar d’això, els medis terrestres es quedaran treballant durant tota la vesprada i la nit, per evitar que les ràfegues de vent, previstes per demà puguen fer-lo reviscolar.
En total s’han cremat 545 hectàrees, dels quals 514 són del terme de Culla i 31 pertanyents al terme de Torre d’En Besora, la major part calcinada ha sigut matoll, a més d’una masia.
Gràcies, als treballs realitzats, s’han pogut salvar sis masies i quasi tota la zona de pineda.
L’alcalde de Culla, Víctor Fabregat, vol donar les gràcies “a totes les institucions, efectius i persones, que hi han col·laborat en l’extinció de l’incendi”.
El President de la Generalitat, Ximo Puig, s’ha traslladat fins a Culla, per a veure en primera persona com anaven els treballs d’extinció i ha volgut agrair “l’esforç dels cossos de bombers i de seguretat que treballen en la zona, especialment al bomber voluntari ferit, que ha sigut traslladat fins a l’hospital La Fe, a qui ha desitjat una ràpida recuperació”.

Al mateix temps que ha assegurat que “és un exemple d’aquesta gent magnifica, que està lluitant per mantenir el nostre patrimoni natural”. “És una mostra del que és el treball i el coratge de milers de persones” que, ha assenyalat, “estan fent permanentment un esforç per a mantenir el nostre patrimoni natural”.
El diputat provincial de Bombers, Luis Rubio, ha estat comprovant in situ els treballs i ha assegurat que, “els més de 100 efectius, que han estat treballant de forma extraordinària durant tota la nit ens han permés veure avui els resultats. En condicions de ratxes de vent extremes de més de 120 quilòmetres per hora, que fins i tot van provocar un bomber atrapat, que es troba ara ingressat en La Fe i que espere que es puga recuperar el més ràpid possible”.
Precisament, el diputat del Govern Provincial, ha destacat que “cal fer un reconeixement tant del treball de Javier, que espere que es recupere d’ací a poc temps, com el de tots els bombers que han estat treballant en aquest incendi en unes condicions totalment adverses. Podem estar satisfets de tot aquest treball”.
Per a finalitzar, l’alcalde de Culla, Víctor Fabregat li demana al president de la Generalitat, Ximo Puig, que “en nom de tots els afectats, sobretot als quals se’ls ha cremat la masia, ajudes especials i d’emergència per a poder indemnitzar tots els danys que s’hagen produït”.