Coneixem les pautes per a no provocar un incendi forestal. Per què no les duem a terme?

I vosaltres direu, d'acord duem a terme totes estes pautes i evitem molts incendis, però què fem amb els piròmans i els focs intencionats amb finalitats lucratives?

283
Les Corts voten a favor del Dret Civil Valencià per aclaparant majoria.

L’estiu ja ha arribat i amb ell, el sol, les vacances, la calor, la platja; fins ací tot bé, el problema és que també és una de les pitjors èpoques de l’any, ja que comencen els incendis, que tots els anys, devasten la naturalesa de la nostra província.

Tots coneixem la part teòrica del que no cal fer per a no provocar un incendi, però per què no duem a terme estes pautes?

Tal vegada una de les solucions siga l’educació i la conscienciació sobre el valor dels boscos com la millor eina per a evitar els incendis, perquè l’actitud de les persones és fonamental.
L’incendi forestal és una de les majors amenaces dels ecosistemes forestals i la de major impacte a la Província, tant des d’una perspectiva ecològica, com a social i econòmica, ja que més del 70% d’aquests incendis es produeixen per causes humanes.

Per això, com indicava anteriorment, en este sentit l’educació ambiental i la conscienciació ciutadana són imprescindibles per a aconseguir una prevenció que siga participativa, comprensible, assumida des de la perspectiva individual i col·lectiva.

Amb l’arribada del bon temps, abelleix eixir a la muntanya per a realitzar diferents activitats, des de passar les vacances fins a simplement uns dies de descans; passant pels esports de muntanya, el senderisme, campaments escolars, acampades o visites a àrees recreatives per a gaudir d’un agradable dia de camp amb els amics o la família.

Evidentment, no totes les activitats que es desenvolupen en la muntanya o en les seues proximitats empren el foc per a la seua realització, no obstant això, cal extremar les precaucions per a no generar un incendi forestal per accident.

Amb unes simples pautes que tots suposadament coneixem, podem evitar un incendi. Per això cal tindre en compte una sèrie de recomanacions, com recollir les restes que generes, anar amb compte especialment amb vidres i llandes. A més, és molt important procurar estacionar sense bloquejar camins i pistes, que faciliten l’accés als mitjans d’extinció.
També cal recordar que està prohibit tirar petards dins de les zones forestals i a menys de 500 metres d’estes.

Així mateix és molt important, si eres fumador apagar bé les burilles i mai tirar-les a terra, sinó en les papereres o cendrers.
Si es té pensat passar un dia en la muntanya o acampar en ella, cal recordar que només es pot fer foc en les zones habilitades.

Si malgrat dur a terme totes estes precaucions es produeix un incendi, cal avisar ràpidament al 112 perquè el puguen sufocar al més prompte possible i no s’estenga provocant una catàstrofe mediambiental.

I vosaltres direu, d’acord duem a terme totes estes pautes i evitem molts incendis, però què fem amb els piròmans i els focs intencionats amb finalitats lucratives? Doncs en este cas, l’única cosa que podem fer és alertar al 112 i tal vegada així puguem evitar un desastre natural.