Indústria ‘estira’ el termini per a vendre mascaretes sense marcatge CE fins a final d’any per acabar amb l’estoc

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), publica hui la resolució que indica que fins esta data serà possible tant la seua recepció com la seua comercialització però sempre que siguen productes adquirits abans de l'1 d'octubre.

La Secretaria General d’Indústria i de la xicoteta i mitjana empresa ha prorrogat el termini per a fer ús d’equips de protecció individual (EPI) enfront de la Covid-19 sense el marcatge CE de la Unió Europea, fins al 31 de desembre de 2020. Així ho publica este dimecres el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), que indica que fins esta data serà possible tant la seua recepció com la seua comercialització.

Tot i això, també s’adverteix que sempre s’ha de tractar de productes que ja s’hagen comprat abans de l’1 d’octubre. Esta mesura allarga així tres mesos mes la data prevista inicialment del 30 de setembre per a que es poguera utilitzar EPI sense marcatge CE. Una decissió que, cal recordar, es va prendre en plena crisi d’abastiment de material durant la pandèmia quan es buscavan EPI’s per tot arreu per poder satisfer la demanda.

Per això, ses del Ministeri d’Indústria argumenten que esta mesura consisteix en l’extensió dels termes plantejats en la resolució del 23 d’abril sobre EPI on es plantejava la possibilitat d’utilitzar EPI sense marcatge CE fins al 30 de setembre a causa de l’escassetat d’estos productes en el punt àlgid de la pandèmia.

La Secretaria General d’Indústria i de la XIcoteta i mitjana empresa reconeix que encara que la situació ha canviat, adaptant-se l’oferta millor a la demanda, continua havent-hi un important estoc de producte adquirit aquells mesos que no ha estat utilitzat, rebut o comercialitzat.

Quan es pot utilitzar EPI sense marcatge CE

Cal recordar que la resolució del 23 d’abril, ara estesa, planteja tres supòsits per a la utilització de EPI sense el marcatge CE corresponent. La primera consisteix en l’adquisició pública d’este material per al seu repartiment entre el personal sanitari. La nova norma permet la recepció d’estos productes sense CE únicament si s’han comprat abans de l’1 d’octubre.

El segon supòsit fa referència a la comercialització d’estos productes. En este cas, els venedors podran distribuir-los si els EPI es trobaven a Espanya abans de l’1 d’octubre.

En canvi, respecte al tercer suposat, que fa referència als EPI amb marcatge CE sobre la base d’una especificació tècnica diferent de les normes harmonitzades, la nova resolució d’Indústria especifica que seran determinats organismes notificats espanyols qui hauran d’atendre el que dispose la Comissió Europea.

CatalanSpanish