viernes, 21 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Infantil i Primària seran totalment presencials el pròxim curs a la Comunitat

En Secundària i Batxillerat caldrà mantenir la distància social, el que reforçarà l'educació digital

Els alumnes d’Infantil i Primària dels centres educatius de la Comunitat Valenciana tornaran a les aules el pròxim curs 2020-2021 de forma presencial i amb horari complet, d’altra banda, la reincorporació a les alumnes dels alumnes de Secundària i Batxillerat hauran d’estar subjectes a les possibilitats de cada centre de complir amb el distanciament social i qualsevol altra mesura imposada.

Així ho va explicar este passat divendres Vicent Marzà, conseller d’Educació, que ha avançat que s’ha traslladat a cada centre educatiu una proposta per a adaptar-se a la ‘nova normalitat’. Segons Marzà, es doblegaran les aules per a garantir ràtios d’entre 15 i 20 alumnes, que en els casos d’Infantil i Primària es convertiran en “grups estables de convivència” en els quals no haurà de guardar-se la distància de seguretat, doncs a estes edats “no són capaços” de respectar aqueixa separació.

A les escoles infantils de 0 a 3 anys, les ràtios es podran establir també en forma dels “grups bambolla” que va proposar el Ministeri d’Educació fins a un màxim de 20 xiquets per aula. En este sentit, el conseller d’Educació ha apuntat que són xiquets que “necessiten contacte físic, acompanyament emocional i que hi haja un o dos adults al seu costat”.

Secundària, FP i Batxillerat

En canvi, en Secundària, FP i Batxillerat, els estudiants hauran de guardar la distància social entre ells d’1,5 metres i les aules tindran “capacitats limitades” amb grups reduïts a la meitat. La presencialitat 100% es durà a terme en aquells centres en els quals siga possible. També es reforçarà l’educació digital perquè, segons ha subratllat Marzà, són alumnes que “ja poden estar sols a casa”.

Per exemple, en tercer d’ESO hi haurà 15 alumnes en classe i “més atenció individual per a millorar la qualitat educativa”. A més, Vicent Marzà ha precisat que serà impossible impartir tot el currículum en estos nivells, però ha garantit que el percentatge d’assignatures dependrà de l’evolució de la pandèmia.

També hi haurà classes de reforç a les vesprades i un pla per a recuperar el temps de no presencialitat durant l’estat d’alarma.

Últimas noticias

Contenido relacionado