24.3 C
Valencia

Infermeria reivindica una funció definida amb competències pròpies i no només assistencials

Més de 240 alumnes participen al XII Congrés Estatal d'Estudiants d'este Grau que acull la UJI i que busca reconéixer unes funcions professionals per les quals els Col·legis Oficials encara lluiten

- Publicitat -AVL

Més de 240 futurs infermers de tot l’Estat es donen cita des d’avui dijous i fins dissabte 6 d’abril al XII Congrés Estatal d’Estudiants d’Infermeria que acull la UJI i on, entre altres coses, es realitzarà un simulacre d’atenció a múltiples víctimes per accident de trànsit, amb la col·laboració del Cos Nacional de Policia, el Servei d’Emergències Sanitàries de Castelló, el Consorci Provincial de Bombers de Castelló i Creu Roja Castelló.

Una escenificació d’un tros de realitat amb la qual es podran trobar en algun moment estos estudiants que ara es formen en unes competències que, sembla “no sempre tenen aplicació assistencial al món laboral” com indica a Actualitat Valenciana el president del Col·legi Oficial d’Infermeria de CastellóFrancisco Pareja. “Perquè la infermeria té dos realitats: una la realitat acadèmica que està al mateix escaló que qualsevol professional que es forme en un Grau Universitari i d’altra banda, una realitat laboral continua estan estancada en èpoques anteriors i on a l’infermer o infermera se’l continua veient en moltes ocasions com un ajudant dels metges i no com un professional sanitari qualificat amb una formació universitària específica”, reivindica Pareja.

De fet, en una línia semblant han anat les paraules de la rectora de la UJI Eva Alcón a l’acte inaugural de la trobada on ha valorat la professió d’infermeria, “els graduats i graduades en Infermeria van ampliant cada any el seu camp d’actuació, ja no exerceixen només funcions assistencials. Cada vegada participen més en la investigació, en la docència, en la gestió de pacients i sistemes de salut, i fins i tot en el disseny de la política sanitària. Sou una part fonamental de l’equip de salut. La vostra labor és bàsica per a interactuar amb la resta dels professionals sanitaris i garantir unes cures integrals i de qualitat” ha explicat.

Tot i això, sembla que este reconeixement està molt lluny de ser una realitat perquè, segons apunta Pareja, també com a vicepresident del Consell Autonòmic d’Infermeria de la Comunitat Valenciana, “encara estem lluitant perquè es derogue una Ordre del 73 en la que diu que els infermers són els auxiliars dels metges, i això té competències per fer-ho i l’obligació de fer-ho tota autonomia que tinga estes competències transferides”

Per això, des del Col·legi Oficial d’Infermeria de Castelló s’anima els estudiants a “continuar lluitant per aconseguir els nostres drets com a professionals amb Lleis que reconeguen la vàlua i les activitats i no discriminen en les competències per les quals es prepara als estudiants d’Infermeria i que no sempre poden exercir”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,700FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Troben a Petrer el cadàver d’un home desaparegut a Ontinyent

Han trobat el cos sense vida del desaparegut en una séquia amb aigua en la partida de Santa Bàrbara de Petrer.

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.

La Diputació de Castelló activarà el 15 d’octubre una nova edició del programa Castelló Sènior

El termini d'inscripcions per al programa estarà obert entre el 15 i el 30 d'octubre de 2020, amb un total de 10.000 places disponibles que s'estructuren en 3 programes vacacionals.

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.
- Advertisement -

: Valencià