Diputació ajudarà als ajuntaments amb 225.000 euros per a la contractació d’informadors turístics

Martínez: “Millorem l'atenció al visitant, generem producte turístic i vam crear ocupació en el sector per a persones formades”.

La Diputació de Castelló ajudarà als ajuntaments amb 225.000 euros, amb la seua línia de subvencions perquè  puguen contractar informadors turístics. Així, i recentment començat aquest 2018, el Govern Provincial treballa aquests dies a agilitar la convocatòria d’aquestes ajudes, que ja durant el passat any van permetre la contractació d’informadors turístics en un total de 30 municipis.

El vicepresident provincial de Turisme, Andrés Martínez, ha valorat aquestes ajudes. “Generem un recurs fonamental per als ajuntaments, ja que amb aquests professionals millorem l’atenció al visitant, generem producte turístic i vam crear ocupació en el sector, amb la contractació de persones formades, que mantenen la seua activitat durant tot l’any”.

PublicitatAVL

En aqueix sentit, Martínez ha explicat la “important labor que compleixen aquests informadors turístics, que atenen al visitant quan es desplaça al municipi, però que a més estan realitzant una labor de promoció en canals digitals com les xarxes socials, que visibilitza els tresors turístics dels nostres pobles”.

“Després dels mesos de l’obertura de totes aquestes oficines els alcaldes ja ens han traslladat l’excel·lent repercussió en el servei i promoció turística del poble, la qual cosa comporta noves oportunitats per a l’economia local”, ha destacat Martínez.

Entre les labors dels informadors turístics es troben, atendre als visitants en l’oficina de Turisme, realitzar visites guiades pels museus i atractius del poble, promocionar l’oferta turística en altres destinacions i en xarxes socials o coordinar accions i esdeveniments durant tot l’any, que servisquen com a reclam turístic i cultural.

Cal tenir en compte, que al costat de la millora de l’atenció al turista, la creació d’ocupació és l’objectiu clau d’aquesta iniciativa del Govern Provincial, també d’acord al seu objectiu de consolidar població en els pobles més xicotets de la província.

En aquesta línia, el vicepresident provincial ha explicat que en aquests moments la Diputació de Castelló és l’única institució que té una línia d’ajudes perquè aquests municipis puguen millorar les seues oportunitats de dinamització turística. Crear un lloc de treball sempre és important, però a més en el cas d’un poble xicotet pot ajudar al fet que una família, es plantege quedar-se a viure durant tot l’any.

Rovira