El Consell creu que l’informe de l’AIReF evidencia l’incompliment de la reforma del finançament autonòmic

La Conselleria d’Hisenda considera que l’informe de l’AIReF que veu “improbable” que la Comunitat Valenciana complisca este any l’objectiu de dèficit del 0,4% del PIB evidencia “el flagrant incompliment” del compromís del Govern de realitzar la reforma del sistema de finançament autonòmic en 2017.

Hisenda indica que es tracta d'”un retret implícit al Govern central”, ja que si hi hagués un nou model de finançament, la Comunitat compliria amb l’objectiu de dèficit, com també hauria succeït l’any passat.

Rovira  

La Conselleria veu cada vegada “més escandalosa” la “inacció” del Govern en esta qüestió i la “insensibilitat” amb la situació de la Comunitat perquè reconeix que és la comunitat pitjor finançada d’Espanya, i recorda que no és casualitat que Múrcia i la Comunitat Valenciana, les pitjor finançades, estan en una situació similar.

Segons ha argumentat, malgrat no tenir un nou sistema de finançament, la reducció del dèficit de la Comunitat és molt significativa en haver passat d’uns nombres rojos en 2011 de 6.696 milions (el 6,70% del PIB regional) a 796 milions (el 0,73%) en 2017, quan l’objectiu este any era del 0,6%.En 2014 el dèficit va ser del 2,60%; en 2015, del 2,54% (2.564 milions) i en 2016 va haver-hi un descens de mil milions, han assenyalat estes fonts.
L’AIReF ha recomanat a la Comunitat Valenciana, Múrcia i Extremadura, les tres autonomies amb elevat risc d’incompliment de l’objectiu d’estabilitat, “que facen ús de les palanques fiscals disponibles” per garantir, com a mínim, el compliment de la regla de despesa.EFE

PublicitatJuega Limpio Orihuela