Infraestructures, Sanitat i Educació lideren les inversions del Consell a la Plana Alta

La comarca compta amb un pressupost de 48 milions entre els quals destaquen entre altres les partides destinades al Pla Edificant d'Almassora o Castelló que s'enduran els col·legis Regina Violant, Herrero, Vicent Marçà i Elcano o les millores en carreteres, com ja s'anunciara

El secretari general de l’agrupació local del PSPV-PSOE a Castelló, Paco Gil, ha presentat este dilluns algunes de les principals actuacions s’escometran a la Plana Alta en els 48 milions d’euros que destina el Consell.

La major part d’estos conters d’inversions se les importen les infraestructures, carreteres i centres sanitaris així com l’educació que a través del Pla Edificant dona resposta a reivindicacions clàssiques i que generacions senceres d’escolars han hagut de patir. Entre estes destaquen els més de 3 milions d’euros que, per , es destinen a la construcció del CEIP Regina Violant d’Almassora, on també van uns altres 4 milions per les obres i reformes a col·legis ja construïts del municipi.

També en esta mateixa línia, a la capital de la Plana dels 23 milions assignats, 12 es destinaran a les actuacions integrals en tres escoles que en multitud d’ocasions han denunciat a través de les AMPES les seues deficiències. Són el CEIP Herrero, el Vicent Marzà i el Sebastian Elcano.

Pel que fa al capítol vinculat a les infraestructures sanitàries, destaquen també a Castelló l’1,1 milions per la reforma d‘Urgències de l’Hospital General i l’1,5 del centre Auxiliar de Salut del Raval de Castelló, com ja anunciara la consellera en el seu dia.

Altres municipis de la Plana Alta que també reben una part d’este pressupost són Benlloch amb més de 4 milions que es destinaran a recuperació paisatgística i activitats mediambientals, però “vinculades també amb la seguretat” com ha destacat Gil, o els més de 5 milions per millorar la seguretat viària de la CV 10 al tram que va des de la Pobla Tornesa a Vilanova d’Alcolea. També , l’aeroport, a través d’AEROCAS té assignats més de 8,5 milions pel seu pla d’indústries aeronàutiques i auxiliars.

Per últim, entre altres punts, cal fer menció a la construcció de la carretera entre Torreblanca i l’aeroport o a actuacions menys importants econòmicament però sí socials com la construcció de pantalles acústiques i mesures correctores al pas de determinades vies de comunicació per nuclis urbans com ara La Pobla Tornesa o Borriol.

CatalanSpanish