16.2 C
Valencia

La Seguretat Social ha reconegut l’Ingrés Mínim Vital a 6.887 alacantins

La Seguretat Social ja ha tramitat més de la meitat dels expedients vàlids rebuts des de juny.

- Publicitat -AVL

L’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) ha reconegut ja a més de 136.000 llars l’Ingrés Mínim Vital (IMV). D’esta manera, quatre mesos després de la seua posada en marxa, la prestació ja arriba a més de 400.000 persones, de les quals pràcticament la meitat són menors.

Estes llars percebran en uns dies l’import d’este pagament, el cinqué que abona la Seguretat Social des de l’aprovació d’esta prestació. L’import brut total corresponent a octubre ascendirà a més de 158 milions d’euros, una xifra que contempla també l’efecte de la retroactivitat des de juny en els casos corresponents.

- Advertisement -

Fins al moment, en els quatre primers mesos d’existència de la prestació, s’han rebut més d’un milió de sol·licituds d’Ingrés Mínim Vital. No obstant això, del total de peticions que han arribat a l’INSS pels diferents canals, més de 40.000 expedients estaven duplicats o buits. Aqueixa primera depuració situa els expedients vàlids en 975.000.

Després dels ajustos normatius del mes de setembre, realitzats després de la primera avaluació de la prestació, el ritme de tramitació ha anat augmentant, de manera que actualment s’han analitzat més de la meitat dels expedients vàlids. En total, més de 488.000 expedients han sigut tramitats per la Seguretat Social.

Dels expedients processats, pràcticament dos terceres parts (328.000) han sigut resolts, mentre que a altres 160.000 se’ls ha demanat que esmenen errors, com per exemple el de completar la documentació. A més, 192.000 sol·licituds han sigut denegades, en la major part dels casos per superar nivells de renda i patrimoni. El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, s’ha compromés a realitzar una nova avaluació de la prestació a principis del pròxim any per a conéixer la cobertura real de l’Ingrés Mínim a través de microdades.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

12,997FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar GVAIndustria
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Simó i Marco, enfrontats per l’IBI de PortCastelló

L'actual president de l'autoritat portuària i portaveu de l'equip de govern a l'ajuntament de Castelló fins fa dos mesos, considera que este l'augment que ha anunciat el consistori "tindrà repercussions negatives".

La Generalitat continuarà endavant amb el toc de queda malgrat la negativa del Consell Interterritorial

Puig assegura que “és necessari fer un pas més” tra augmentar els ingressos un 97% i els contagis un 45% en les últimes setmanes.

El Govern i les comunitats ajornen l’aprovació del toc de queda

Totes les comunitats, excepte Madrid i Euskadi, donen suport a les noves restriccions contra la pandèmia.

Castelló preveu aprovar subvencions per més de 211.000 euros als col·lectius de festes

Dilluns que ve se celebrarà un Consell Rector per a donar llum verda a les ajudes a gaiates, colles, Festes de Carrer i ens vinculats

Borriana obri el primer circuit de cal·listènia al parc de Novenes de Calatrava

• Amb un pressupost de més de 26.000 euros, els mòduls de cal·listènia se situen en una superfície habilitada d'aproximadament 25m x 15m i estaran acabats la setmana que ve
- Advertisement -

: Valencià