18.7 C
Valencia

La Seguretat Social ha reconegut l’Ingrés Mínim Vital a 1.737 castellonencs

La Seguretat Social ja ha tramitat més de la meitat dels expedients vàlids rebuts des de juny.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) ha reconegut ja a més de 136.000 llars l’Ingrés Mínim Vital (IMV). D’esta manera, quatre mesos després de la seua posada en marxa, la prestació ja arriba a més de 400.000 persones, de les quals pràcticament la meitat són menors.

Estes llars percebran en uns dies l’import d’este pagament, el cinqué que abona la Seguretat Social des de l’aprovació d’esta prestació. L’import brut total corresponent a octubre ascendirà a més de 158 milions d’euros, una xifra que contempla també l’efecte de la retroactivitat des de juny en els casos corresponents.

- Publicitat -

Fins al moment, en els quatre primers mesos d’existència de la prestació, s’han rebut més d’un milió de sol·licituds d’Ingrés Mínim Vital. No obstant això, del total de peticions que han arribat a l’INSS pels diferents canals, més de 40.000 expedients estaven duplicats o buits. Aqueixa primera depuració situa els expedients vàlids en 975.000.

Després dels ajustos normatius del mes de setembre, realitzats després de la primera avaluació de la prestació, el ritme de tramitació ha anat augmentant, de manera que actualment s’han analitzat més de la meitat dels expedients vàlids. En total, més de 488.000 expedients han sigut tramitats per la Seguretat Social.

- Publicitat -

Dels expedients processats, pràcticament dos terceres parts (328.000) han sigut resolts, mentre que a altres 160.000 se’ls ha demanat que esmenen errors, com per exemple el de completar la documentació. A més, 192.000 sol·licituds han sigut denegades, en la major part dels casos per superar nivells de renda i patrimoni. El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, s’ha compromés a realitzar una nova avaluació de la prestació a principis del pròxim any per a conéixer la cobertura real de l’Ingrés Mínim a través de microdades.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Borriana_Calistenia 9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

13,018FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

El nou Estat d’Alarma de Sánchez legitima les mesures anunciades per la Generalitat

El 'toc de queda' o la restricció de les reunions a sis persones coincideixen en les mesures ja adoptades per la Comunitat Valenciana.

Castelló passa el seu primer toc de queda des del 23-F

No s'han destacat incidents greus durant la primera nit de restricció de la mobilitat.

Benicarló lliura els Premis Literaris 2020 en un acte restringit per la pandèmia

L'Auditori Pedro Mercader ha acollit l'acte de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló 2020, l'esdeveniment cultural més important de l'any a Benicarló. A causa de la pandèmia, l'acte ha quedat restringit a les autoritats locals, guanyadors i patrocinadors.

Comerç comença els tràmits per a reformar la nau de pescateria del Mercat del Cabanyal

També es troba en procés de licitació la rehabilitació de la façana i de la coberta del mercat

El MUCC crea un nou itinerari històric sota el títol ‘Espais de Memòria’

La ruta recordarà els llocs clau del període comprés entre la Segona República i el final de la dictadura franquista
- Advertisement -

: Valencià