15.3 C
Valencia

La Seguretat Social ha reconegut l’Ingrés Mínim Vital a 8.563 valencians

La Seguretat Social ja ha tramitat més de la meitat dels expedients vàlids rebuts des de juny.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) ha reconegut ja a més de 136.000 llars l’Ingrés Mínim Vital (IMV). D’esta manera, quatre mesos després de la seua posada en marxa, la prestació ja arriba a més de 400.000 persones, de les quals pràcticament la meitat són menors.

Estes llars percebran en uns dies l’import d’este pagament, el cinqué que abona la Seguretat Social des de l’aprovació d’esta prestació. L’import brut total corresponent a octubre ascendirà a més de 158 milions d’euros, una xifra que contempla també l’efecte de la retroactivitat des de juny en els casos corresponents.

Fins al moment, en els quatre primers mesos d’existència de la prestació, s’han rebut més d’un milió de sol·licituds d’Ingrés Mínim Vital. No obstant això, del total de peticions que han arribat a l’INSS pels diferents canals, més de 40.000 expedients estaven duplicats o buits. Aqueixa primera depuració situa els expedients vàlids en 975.000.

Després dels ajustos normatius del mes de setembre, realitzats després de la primera avaluació de la prestació, el ritme de tramitació ha anat augmentant, de manera que actualment s’han analitzat més de la meitat dels expedients vàlids. En total, més de 488.000 expedients han sigut tramitats per la Seguretat Social.

- Publicitat -

Dels expedients processats, pràcticament dos terceres parts (328.000) han sigut resolts, mentre que a altres 160.000 se’ls ha demanat que esmenen errors, com per exemple el de completar la documentació. A més, 192.000 sol·licituds han sigut denegades, en la major part dels casos per superar nivells de renda i patrimoni. El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, s’ha compromés a realitzar una nova avaluació de la prestació a principis del pròxim any per a conéixer la cobertura real de l’Ingrés Mínim a través de microdades.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,663FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià