Iniciativa proposarà que Carles Mulet torne a ser el senador de Compromís per designació territorial

La taula nacional d'Iniciativa del Poble Valencià-Compromís ha acordat aquest dissabte proposar a Compromís que Carles Mulet torne a ser Senador de designació territorial de la coalició a la nova legislatura

Iniciativa ha celebrat durant el matí d’aquest dissabte la primera reunió de la seua Taula Nacional després de les eleccions generals, autonòmiques, europees i municipals del 28 d’abril i el 26 de maig, segons han informat un comunicat.

Durant la trobada, Mullet ha assenyalat que la formació ha treballat en el Senat “des de la perspectiva que, si eixa institució deu existir, deu ser una cambra territorial”.

“Hem demostrat que l’única formació política que ha estat tota la legislatura treballant per solucionar els problemes dels valencians, ficant sobre la taula una agenda valenciana, ha sigut Compromís”, ha assegurat el que ha sigut portaveu de la coalició valenciana en la Cambra Alta durant la passada legislatura.

Mulet ha lamentat que Compromís ara tinga tan sols un senador, en lloc dels dos com a l’anterior mandat. L’objectiu de la formació, ha assenyalat, és “mantenir eixe nivell de ficar el focus a què està passant” en la Comunitat i “buscar solucions a la invisibilitat que patim”.

“Clara i potent alternativa d’esquerres”

Per la seua part, durant la reunió, la coportaveu d’Iniciativa Mireia Mollà ha realitzar una valoració política dels resultats electorals del 28A i 26M. “A diferència del que ha passat a altres territoris, Compromís ha demostrat que és una clara i potent alternativa de l’esquerra i a aquest sentit hem de ser una força referent per a contribuir a canviar la política en l’àmbit estatal i europeu” ha subratllat.

Mollà ha destacat que, “després de tancar un cicle electoral en cinc eleccions diferenciades, Compromís ha consolidat i manté la capacitat de decidir en els governs que resulten de les diferents negociacions als municipis i la Generalitat”. Per tant, ha assegurat que la coalició podrà “continuar amb eixes polítiques transformadores que inicia fa quatre anys per millorar la viada de la gent”.

Rere els comicis, Iniciativa considera que Compromís “deu profunditzar”, “en primer lloc, en la política d’aliances en l’àmbit estatal i europeu”.

“En segon lloc, tenim el repte de fer de Compromís una ferramenta útil a tot el territori. Necessitem una estratègia vertebradora per quee Compromís aplegue a tots els llocs de forma potent, com sa aconseguit a València”, ha agregat.

La dirigent d’Iniciativa ha reconegut que Compromís té “assignatures pendents” com el sur de la Comunitat, una zona “molt important” on és “imprescindible” que Compromís “realitze un gran treball en els pròxims anys”.

: Valencià