Iniciativa revalida el suport a Oltra com a candidata a la Generalitat per a 2019

El Congrés ha aprovat una reforma dels estatuts del partit, amb canvis que amplien els drets dels militants, afegeixen feminista i inclusiu a la definició de la formació i incorporen estatutàriament la referència a Compromís en el nom del partit

Iniciativa del Poble Valencià -Compromís ha anunciat el seu suport a Mònica Oltra com a candidata a la Presidència de la Generalitat per 2019 i ha revalidat com a portaveus de la formació a Mireia Mollà, Miquel Real i Paco García.

El cinqué Congrés General d’Iniciativa ha acollit la llista conjunta dels tres portaveus, en el càrrec des de 2014, com l’única presentada i els portaveus han iniciat el seu nou mandat presentant una resolució aprovada per unanimitat amb la qual Iniciativa recolza la candidatura de Mònica Oltra a la Presidència de la Generalitat.

Segons els portaveus, “afrontem l’últim any de la legislatura del canvi que comencem en 2015, un període en el qual s’ha fet un gran esforç d’enteniment i de treball en totes les institucions en què estem representats”.

En l’actual legislatura, han assegurat, han impulsat “canvis profunds” i aportat “estabilitat i embranzida” als ajuntaments i a la Generalitat amb el segell del Botànic, desenvolupant “polítiques de rescat de persones” i ampliació de drets, de transparència i ètica pública, de dinamització de l’economia productiva, de sostenibilitat ambiental i de visibilització de la falta d’un tracte just per part del Govern d’Espanya.

El Congrés d’Iniciativa, que ha tingut lloc a la Sala Rodrigo del Palau de la Música València i ha comptat amb la participació de prop de 350 militants, ha aprovat també una reforma dels estatuts del partit, amb canvis que amplien els drets dels militants, afegeixen feminista i inclusiu a la definició de la formació i incorporen estatutàriament la referència a Compromís en el nom del partit.

Així mateix amb la reforma dels estatuts s’aposta per la professionalització tècnica de l’organització, es desenvolupa el codi ètic, s’introdueix major transparència en la rendició de comptes i s’incrementa la descentralització amb el reconeixement estatutari de l’estructura supracomarcal del partit.

El Congrés també ha aprovat la ponència política que servirà de base per a la gestió estratègica del partit en el futur, i l’informe de gestió, i han triat la renovació dels membres de la Taula Nacional, el màxim òrgan de govern entre congressos, que en un termini de 15 dies haurà de reunir-se per triar la nova Executiva del partit. EFE

Publicitat