Inma Sánchez assegura que la Comunitat està preparada per a una “volta al col·le segura”

La secretària d'Educació de la CEN del PSPV-PSOE assenyala que el Consell ha augmentat les seues plantilles de professorat "per damunt de les comunitats governades pels populars", com és el cas de Múrcia, i demana al PPCV "aconsellar als seus col·legues d'altres autonomies" en comptes de "reprovar a este Consell".

La secretària d’Educació de la CEN del PSPV-PSOE ha assegurat que la Comunitat Valenciana està preparada per a una “tornada al col·le segura” enfront de la “paràlisi” de les autonomies governades pel Partit Popular. En eixe sentit, Sánchez ha assenyalat que el Consell de Ximo Puig ha augmentat les seues plantilles de professorat per al pròxim curs escolar “per damunt de les comunitats autònomes governades pels populars”, com en el cas de Múrcia, que, amb una ràtio idèntica a la de la Comunitat, “ha contractat a molts menys docents”.

Així, Inma Sánchez ha apuntat que les comunitats del Partit Popular són “les que menys han augmentat les plantilles de professorat per a este nou curs” i ha criticat que el PPCV es dedique a “reprovar” la labor d’este Consell en matèria educativa ja que son “una de les autonomies que més contractacions de professorat ha fet”. Per això, la dirigent socialista ha instat als populars a “aconsellar als seus col·legues d’altres autonomies que no han fet ni el més mínim esforç per a assegurar una tornada al col·le segura”.

A més, la secretària d’Educació de la CEN del PSPV-PSOE ha recordat als populars que la Comunitat València és l’única amb un pla de “volta al col·le” consensuat amb la comunitat educativa i els sindicats: “Que a ningú tinga cap mena de dubte que s’ha escoltat a tota aquella persona o col·lectiu que ha volgut transmetre una idea o proposta per a aconseguir que la convivència diària amb el virus en els centres siga el més segura possible”, ha assegurat.

Sobre la infermera escolar, Sánchez ha destacat que ja existeix una normativa en la qual “cada centre educatiu té assignat un centre de salut perquè es faça el seguiment de l’alumnat més vulnerable mèdicament” i que, tal com ahir va dir el president Ximo Puig, hi haurà una “gran vinculació” entre Atenció Primària i col·legis per a controlar brots.

“Ningú sap com evolucionarà el Covid-19, ni tan sols el PP que sembla tindre a les seues mans una bola de cristall”, ha assenyalat Sánchez que ha indicat que, per aquest motiu, “el pla de contingència de cada centre haurà d’anar adequant-se a la situació sanitària”.

Finalment, la dirigent socialista ha indicat que el Consell de Ximo Puig “treballa per a mantindre qualitat educativa en temps de pandèmia” i que, mentre les comunitats governades pel Partit Popular “escatimen recursos en una cosa tan fonamental com l’Educació”, les autonomies progressistes “continuarem invertint en ella com a garantia de progrés i cohesió social”.

CatalàEspañol