Sánchez: “És incomprensible que el PP negue per a la Comunitat Valenciana el model educatiu que vol per a Catalunya”

La secretària d'Educació del PSPV-PSOE, Inma Sánchez, recorda a Bonig que el PP de Catalunya ja va proposar destinar com a mínim, el 25% de les hores lectives per al castellà i el català

La secretària d’Educació del PSPV-PSOE, Inma Sánchez, ha respost a la líder del PP valencià, Isabel Bonig, i li ha recordat que “el Partit Popular de Catalunya ja va proposar destinar com a mínim, el 25% de les hores lectives per al castellà i el català. No se sosté que el model que ells proposen per a una altra comunitat autònoma, no el vulguen per a la Comunitat Valenciana”.

“El PPCV està obsessionat amb ficar por a la societat valenciana quan parla d’adoctrinament. Volen agitar fantasmes que no existeixen”, subratlla Sánchez, que insisteix que “el model educatiu proposat pel Consell és un model plurilingüe que pretén que tots els xiquets i xiquetes que estudien a la Comunitat Valenciana sàpiguen parlar castellà, valencià i anglés mentre que la proposta dels populars es basa, únicament en el bilingüisme de castellà i anglés”.

Rovira  

La socialista ha subratllat la llibertat dels pares i mares a l’hora d’escollir el percentatge d’estudis en una llengua o una altra i recorda que “en més de 900 centres educatius d’ensenyament infantil i primària són els consells escolars els qui han decidit l’oferta educativa, no s’ha imposat res des del Consell. El problema és que en el Partit Popular no entenen el concepte de participació i autonomia dels centres”.

D’altra banda, Sánchez ha lamentat l’“insult als més de 60.000 docents de totes les aules de la Comunitat” que suposa l’engegada de la plataforma creada pel PPCV i després de conéixer que les queixes que allí s’aboquen no seran anònimes. “Esta mesura és electoralisme cru i pelat i atempta directament contra la llibertat de càtedra del professorat valencià” ha recalcat la socialista.

PublicitatJuega Limpio Orihuela