14.1 C
Valencia

Els insectes demanen pas en el menú

Queda un mes perquè isquen al mercat les primeres barretes elaborades a Espanya amb farina de grill i sabor a xocolata i taronja.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Barretes energètiques amb farina de grill o aliments per a mascotes o bestiar a partir d’insectes deixaran d’ací a poc temps de ser una dada exòtica per a convertir-se en pràctica habitual, donat l’interés comercial i empresarial creixent després de l’aprovació del seu ús per la Unió Europea.
Queda un mes perquè isquen al mercat les primeres barretes elaborades a Espanya amb farina de grill i sabor a xocolata, xocolata amb taronja i caramel; una aposta de l’empresa “Insectfit“, amb seu en la incubadora valenciana “Llançadora”, i al capdavant de la qual estan els alacantins Gabriel Vicedo i Alberto Mas.
Vicedo assenyala a EFE que açò ha sigut possible gràcies a l’entrada en vigor, el passat 1 de gener, de la nova regulació de la Unió Europea (UE) per a l’autorització de nous aliments com a insectes, fongs o productes elaborats amb noves tècniques.
Amb este aval normatiu, “Insectfit” està en condicions de traure una primera partida de 10.000 barretes en les pròximes setmanes, que podran adquirir a través de la pàgina web de l’empresa.
La riquesa nutricional del grill, unit a l’experiència que hi ha en altres països amb aquest insecte, els van animar a decantar-se per este ortòpter.
No tenen encara granja pròpia per a criar-los, per la qual cosa la farina la importen de països com Tailàndia i la fabricació de la barreta es realitza a Sevilla, però la fi última de “Insectfit” és controlar tota la cadena de producció.
Segons expliquen, les barretes són només l’inici perquè també han fabricat galetes, bescuits i fins i tot crepes, i l’acceptació “ha sigut bona” entre els quals les han degustat.
Les granges d’insectes són, per tant, un altre dels negocis que es generen a la calor d’esta tendència; ja hi ha algunes experiències pilot, com és el cas de l’empresa de base tecnològica “Bioflytech“, especialitzada en dípters i mosca soldat negra, encara que les seues finalitats no són l’alimentació humana, sinó animal.
I és que l’ús d’insectes per a alimentació animal sí està més avançat en la Unió Europea, perquè Brussel·les ja va permetre fa alguns anys l’ús de farina d’insectes per a pinsos de mascotes i l’1 de juny passat, va donar llum verda per a la seua aplicació en aqüicultura.
A més, es preveu que en 2019 permeta incloure-les en les fórmules de pinsos per a l’engreixament de pollastres, segons assegura a Efeagro la CEO de “Bioflytech“, Karen Alonso.
Esta empresa, adherida a la Universitat d’Alacant, produeix farina de biomassa larvaria destinada a mascotes i aqüicultura.
Defensa l’aposta pels insectes com a font d’alimentació i creu que és una línia de sostenibilitat i economia circular, atés que les larves de les mosques s’alimenten de tot tipus de co-productes agrícoles, assimilant els seus nutrients.
En este camp tenen molt a dir els fabricants de pinsos compostos, que són partidaris d’usar els insectes com a matèria primera, segons el director general de la Confederació de Fabricants d’Aliments Compostos Per a Animals (Cesfac), Jorge de Saja.
De Saja apunta que “sempre” han vist bé este recurs perquè hi ha dèficit de proteïna destinada a alimentació animal, mentre que la fabricació de pinsos segueix creixent.
Encara així, remarca que abans d’incorporar-ho com a ingredient en els pinsos compostos és necessari un estudi nutricional per a determinar que espècies ho toleren en el seu procés digestiu.
Algunes, com les avícoles, no tindran problema perquè ja s’alimenten per si soles d’insectes en el camp.
De Saja “no té dubte” que els fabricants espanyols de pinso “estaran perfectament preparats” per a incorporar les farines d’insecte a les seues formulacions en el futur.
La internacionalització dels insectes com a font d’alimentació obri noves possibilitats per a respondre a la demanda d’una població mundial creixent i per a alimentar al bestiar amb un producte que a més no entén de temporalitat o collites.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,325FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Ayora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

El jutjat acorda la immobilització cautelar de l’habitatge de Carlos Fabra en Les platgetes d’Orpesa

El jutjat investiga un entramat financer amb diversos centenars de comptes bancaris presumptament vinculats a l'expresident de la Diputació de Castelló.

Vila-real formarà professionals en logística i magatzem per a facilitar incorporacions al mercat laboral

Els cursos que organitzarà l'ajuntament en col·laboració amb una altra entitat prepararan personal per a cobrir la demanda de les noves infraestructures logístiques previstes.

Extingeixen un incendi en el magatzem d’un supermercat d’un centre comercial d’Ondara

Efectius del Consorci Provincial de Bombers d'Alacant van sufocar un incendi declarat anit en el magatzem d'un supermercat del centre comercial Portal La Marina d'Ondara.

Eurocaja Rural obri una nova oficina a Mutxamel i suma ja 35 a la Comunitat Valenciana

Eurocaja Rural continua ampliant la seua xarxa comercial a la Comunitat Valenciana.

Alacant segueix al capdavant de l’atur amb 3.083 aturats al novembre

És l'única província de la Comunitat Valenciana amb un augment significatiu de l'atur.
- Advertisement -

: Valencià