Denuncien la inseguretat dels vigilants als trens de València a Castelló i Caudiel

El sindicat CSIF explica que els caps de setmana un sol professional atén freqüències que aconsegueixen els 200 passatgers.

El sindicat CSIF avisa de la inseguretat que pateixen els vigilants dels trajectes Font de Sant Lluís-Castelló i Font de Sant Lluís-Sagunt-Caudiel, ja que es veuen obligats a realitzar la seua labor en solitari els caps de setmana en freqüències que aconsegueixen els 200 passatgers. La central sindical reclama que, igual que ocorre en la majoria de trajectes, les patrulles siguen de dos persones.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica la dificultat i risc d’agressió que pateixen estos vigilants que desenvolupen el servei en solitari. El sindicat assenyala que les incidències de les quals s’ocupen estos professionals durant els trajectes són molt diverses, des d’enrotllaments fins a ajudes humanitàries, assistències sanitàries de primera intervenció, robatoris o salts d’alarma. A esta circumstància se sumen, en fins de setmanes, actuacions davant botelló al tren, grafiters o discussions.

El sindicat recalca que si la situació ja resulta complicada per a una patrulla de dos vigilants, en este cas, en ser solament un, s’agreuja. Com indica la central sindical “està contínuament exposat al fet que li agredisquen tan físicament com verbalment, al fet que en moments donats no puga oferir ajuda perquè no compte amb la capacitat operativa suficient, o al fet que haja d’estar més pendent de la seua pròpia seguretat i integritat que de la dels viatgers o personal treballador de Renfe”. CSIF recorda les recents agressions, amb apunyalament inclòs, patides per vigilants de tren a Catalunya.

CSIF reclama a l’empresa concessionària d’este servei de vigilància en Renfe que destine patrulles amb dos professionals per a cobrir, els caps de setmana, estes línies entre València i Castelló i València i Caudiel. La central sindical alerta del perill i la indefensió que comporta per als treballadors de seguretat esta situació, que tampoc garanteix als passatgers la prestació adequada

CatalanSpanish