La Inspecció de Treball multa a l’Ajuntament de València amb 40.000 euros

La Inspecció de Treball ha multat a l'Ajuntament de València amb 40.986 euros per una infracció molt greu en el muntatge de les graderies dels concerts del jardí de Vivers, on va morir un treballador en la matinada del 27 de juny de 2017. 

La Inspecció de Treball ha multat a l’Ajuntament de València amb 40.986 euros per una infracció molt greu en el muntatge de les graderies dels concerts del jardí de Vivers, on va morir un treballador en la matinada del 27 de juny de 2017.

Segons el portaveu municipal del PP, Eusebio Monzó, que ha facilitat la resolució de la Direcció general de Treball i Benestar Laboral de la Generalitat, l’alcalde, Joan Ribó, ha amagat en la desena modificació de crèdits del Pressupost de 2018, que avui aprova el ple de l’Ajuntament, el pagament d’aqueixa multa.

Per a Monzó, “amb aquesta sanció molt greu, que és ferma, ha quedat demostrat” que Ribó i el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, “van mentir a la premsa i al ple per a amagar que la Inspecció de Treball havia sancionat a l’Ajuntament”.

“Ha quedat clar que l’Ajuntament és part afectada i ha de personar-se en la causa judicial i Ribó no pot frenar més la seua personació, perquè les seues mentides i les de Fuset els delaten i hauran de donar explicacions on siga necessari”, ha agregat.

L’alcalde, ha prosseguit el portaveu popular, “ha de donar explicacions immediatament sobre per què deia que l’Ajuntament era aliè a l’accident. Ribó no pot deixar passar ni un minut més sense aclarir per què va mentir, perquè els valencians no mereixen un alcalde que s’amaga, que eludeix les seues responsabilitats i que els menteix”, ha subratllat.

Si l’Ajuntament ha sigut sancionat per la Inspecció de Treball, ha explicat Monzó, “és perquè com a administració responsable de donar els permisos d’ocupació en un espai públic com el jardí de Vivers no va actuar correctament”.

Monzó ha recordat que un jutjat d’instrucció dirimirà si va haver-hi alguna responsabilitat penal i que, “de moment, les diligències s’han dirigit contra el personal de les empreses promotores dels concerts”.

El portaveu popular ha reclamat que l’Ajuntament es pose “a la disposició de la família del treballador mort per una caiguda durant el muntatge d’una de les graderies”.

Publicitat