Els inspectors de la Generalitat es reuneixen amb la responsable del magatzem d’expedients

La intenció dels dos inspectors és entrevistar durant la instrucció de l'expedient a una vintena de persones, entre elles al responsable de l'IVACE

Els dos inspectors de la Generalitat encarregats de l’expedient obert al funcionari de l’IVACE que va consultar els expedients del Pla Eòlic dies abans que l’UCO detingués a Eduardo Zaplana ha iniciat ja la seua recerca, amb una visita al lloc on es va consultar esta documentació.

En concret, els dos membres de la Inspecció General de Serveis s’hi han trasllat este matí al centre logístic de la Generalitat en Riba-roja, on van ser consultats estos expedients, i s’han entrevistat amb la responsable del magatzem, segons han indicat a Efe fonts de la Conselleria de Transparència.

Les mateixes fonts han precisat que, com l’UCO està investigant expedients que es guarden en este lloc, no han pogut accedir al seu interior, però han pogut conéixer quins són els procediments, controls i registres que se segueixen quan es vol consultar documentació allí.

La intenció dels dos inspectors és entrevistar durant la instrucció de l’expedient a una vintena de persones, entre elles al responsable de recursos humans de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), Alfonso Roselló, qui va consultar la informació del Pla Eòlic.

Les mateixes fonts han precisat que la intenció és avançar bastant esta setmana els treballs dels inspectors, i que l’objectiu d’esta recerca interna és que no es tornen a produir fets com a este.

El conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, ha assenyalat als periodistes que el cas d’este funcionari “ha alçat molt escàndol, sobretot pel context en el qual s’ha produït”, i ha assegurat que estan “desitjosos de col·laborar en l’esclariment” dels fets.

Ha aclarit que la Inspecció General de Serveis de la Generalitat, que depén de la Conselleria de Transparència, no té per missió investigar a persones, encara que si durant el seu treball es troben dades que apunten a “persones en concret” es comunicarà a Fiscalia, Policia i a la Conselleria respectiva per si cal adoptar mesures disciplinàries.

Segons Alcaraz, l’objectiu d’estos inspectors és analitzar el que hipotèticament ha pogut succeir, detectar “per què s’ha produït una vulneració de principis bàsics de seguretat en la custòdia de documents que potencialment tenien molta importància”, i evitar que en futur “passen coses tan negatives”. EFE

Publicitat