16.2 C
Valencia

Educació inicia la licitació per 8 milions d’euros de la construcció de l’institut-escola de Xaló

És el primer institut-escola de les comarques d'Alacant i el segon de tot el territori.

- Publicitat -AVL

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport acaba d’iniciar la licitació per 8 milions d’euros de les obres del nou institut-escola de Xaló, el primer institut-escola de les comarques d’Alacant i el que serà el segon centre d’estes característiques al nostre territori.

El nou CEIPSO Virgen Pobre de Xaló disposarà de 560 llocs escolars des d’Infantil 2 anys fins a 4t d’ESO i, una vegada s’adjudique l’obra, s’alçarà en 18 mesos.

- Advertisement -

Els instituts-escola són una aposta més d’Educació de la Generalitat per lluitar contra la despoblació en l’àmbit rural pel fet que concentra totes les etapes de l’ensenyament obligatori en un mateix centre.

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha expressat que “a part de l’objectiu prioritari de dotar d’infraestructures escolars dignes al nostre alumnat, el model institut-escola és molt beneficiós per a zones amb poblacions menudes, pel fet que donem servei d’educació obligatòria per a tot l’alumnat del municipi i aconseguim que els municipis més propers tinguen un centre educatiu d’ESO de referència més pròxim a la seua població i reduïm els temps de transport escolar”, i ha afegit que “la millora del servei educatiu en zones amb menys població és un punt a favor molt important per evitar el despoblament”.

El procediment de licitació durarà uns mesos i finalitzarà amb l’adjudicació de l’obra per tal d’iniciar la construcció del centre. Serà quan Educació construirà el nou institut-escola de Xaló sobre una parcel·la municipal de 10.377 m², part d’esta ocupada pel CEIP Virgen Pobre. L’actual escola s’enderrocarà i sobre este terreny es construirà el gimnàs i les pistes esportives del nou centre.

El termini d’execució del nou centre és de 18 mesos a partir de l’adjudicació de l’obra. L’institut-escola de Xaló serà un centre de 21 unitats: 1 d’Infantil 2 anys, 4 d’Infantil de 3 a 5 anys, 8 de Primària i altres 8 d’ESO, amb tots els equipaments necessaris i un menjador amb cuina pròpia amb capacitat per a 360 comensals en tres torns.

Evitar la instal·lació d’aules prefabricades

L’obra s’executarà en dos fases: durant la primera es construirà el nou institut-escola a la part del solar que no està ocupada, de manera que l’alumnat del CEIP continuarà a les seues aules i s’evitarà així la instal·lació de mòduls prefabricats. En la segona fase, una vegada s’haja acabat l’edifici de l’institut-escola i s’haja traslladat l’alumnat a les noves aules, s’enderrocarà el vell CEIP per tal d’alçar al seu lloc el gimnàs i les pistes esportives del nou centre.

L’edifici principal de l’institut-escola s’articularà en forma de U en tres volums independents (planta baixa més dos altures), cadascun dels quals es correspon a un cicle d’ensenyament. A la planta baixa estarà el cicle d’Infantil, a la primera planta el de Primària en una part i en l’altra el de l’ESO, que també ocuparà la segona planta de l’aulari.

Tot l’edifici estarà climatitzat i, a més, a la zona d’Infantil la instal·lació de la calefacció es farà mitjançant un sistema de sòl radiant. La superfície útil construïda total del nou centre supera els 5.000 m², als quals cal sumar altres 7.500 m² de patis, pistes esportives, jardins i hort escolar.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

12,997FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar GVAIndustria
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Simó i Marco, enfrontats per l’IBI de PortCastelló

L'actual president de l'autoritat portuària i portaveu de l'equip de govern a l'ajuntament de Castelló fins fa dos mesos, considera que este l'augment que ha anunciat el consistori "tindrà repercussions negatives".

La Generalitat continuarà endavant amb el toc de queda malgrat la negativa del Consell Interterritorial

Puig assegura que “és necessari fer un pas més” tra augmentar els ingressos un 97% i els contagis un 45% en les últimes setmanes.

El Govern i les comunitats ajornen l’aprovació del toc de queda

Totes les comunitats, excepte Madrid i Euskadi, donen suport a les noves restriccions contra la pandèmia.

Castelló preveu aprovar subvencions per més de 211.000 euros als col·lectius de festes

Dilluns que ve se celebrarà un Consell Rector per a donar llum verda a les ajudes a gaiates, colles, Festes de Carrer i ens vinculats

Borriana obri el primer circuit de cal·listènia al parc de Novenes de Calatrava

• Amb un pressupost de més de 26.000 euros, els mòduls de cal·listènia se situen en una superfície habilitada d'aproximadament 25m x 15m i estaran acabats la setmana que ve
- Advertisement -

: Valencià