Aprovat el projecte de construcció d’un institut a Patraix

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de València en 2019 ha aprovat assumptes com el projecte de futur Institut de Patraix, la sol·licitud de subvencions europees per construir els carrils-bici de Passeig de l'Albereda i General Avilés-Corts Valencianes, així com la rehabilitació de la Casa Natalícia de Sant Vicent Ferrer.

La vicealcaldessa Sandra Gómez ha informat de la licitació la redacció del projecte d’execució de l’Institut de Patraix, que és el primer que es construirà amb el Pla Edificant, i que suposa complir amb “una reivindicació històrica dels veïns i veïnes de barri”.

Gómez ha considerat que Edificant “està sent molt positiu per als municipis, perquè està ajudant a accelerar les infraestructures educatives”. El pressupost de la redacció d’este projecte puja a 175.000 euros i el termini de redacció és de 38 dies.

La vicealcaldessa s’ha mostrat convençuda que “en este mandat veurem en funcionament l’Institut de Patraix”, que serà construït en una parcel·la situada entre Peset Aleixandre i Tres Creus, segons un projecte distribuït en tres blocs que inclou 24 unitats d’ensenyament secundària i 8 de batxillerat.

Per la seua banda, la vicealcaldessa s’ha referit a l’aprovació d’un projecte tècnic que afecta l’adaptació com a aparcament d’un solar del carrer la Safor, “i que s’emmarca en l’anunci que va fer l’alcalde, Joan Ribó, d’aprofitar solars de propietat municipal per a altres usos com en este cas el d’aparcament de barri”. El projecte tècnic aprovat té un import de 378.000 euros.

El ‘Pla Solars’ engloba un total de 90.000 metres quadrats de solars de propietat municipal que, a més del d’aparcaments, també poden tenir altres usos com el d’instal·lacions esportives bàsiques.

A més de la parcel·la del carrer la Safor, hi ha altres tres projectes d’adequació de solars adscrits a la Delegació de Mobilitat Sostenible que ja s’han aprovat mitjançant resolució d’Ajuntament i que també formen part de la primera part de l’ ‘Pla Solars’.

El primer afecta una parcel·la situada al carrer Flor de Maig, amb un cost estimat de 60.490,32 €; el segon a un solar situat al carrer Castellonet, amb un cost estimat de 75.965,25 €, i una tercera parcel·la al carrer Nino Bravo, l’adaptació té un pressupost de 205.112,27 €.

El vicealcalde i portaveu ha informat igualment de la sol·licitud de subvencions, a través dels fons FEDER i de l’Institut per a la diversificació i l’Estalvi d’Energia (IDEA), de subvencions per a la redacció dels projectes dels carrils bici de Passeig de la Albereda i General Avilés-Corts Valencianes, dins els projectes orientats a afavorir una transició a una economia baixa en carboni (descarbonització).

ValenciàEspañol