jueves, 18 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Puig anuncia un pla d’ajudes per als municipis amb insuficiència financera “extrema”

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell establirà un pla d’ajudes per als municipis amb insuficiència financera “extrema”, per al que espera comptar amb la col·laboració de les diputacions.

Així ho ha explicat el cap de l’Executiu valencià durant la seua visita institucional a Vallada, un dels municipis amb major deute públic per habitant d’Espanya. Per aquest motiu, el Govern de la Generalitat “exigirà” a l’administració cental “que atenga aquesta realitat”.

“Vallada està en aquesta situació extrema d’un endeutament dels més alts d’Espanya per una irresponsable gestió del PP”, ha dit el President, pel que ha solicitat al Govern central que ajude als nous gestors, que estàn realitzant la seua funció des de “l’austeritat extrema i la necesitat de ser el més eficients possibles”.

El pla se centrarà en aquells municipis de la Comunitat Valenciana que tenen un elevat endeutament que afecta a la capacitat de gestió de les seues competències.

La Generalitat Valenciana ja ha posat en marxa altres plans destinats a millorar el finançament de les entitats locals, com ara el Fons de Cooperació Local, dins de la seua política de reforçar el municipalisme. En este marc es troba també el projecte de Llei de Mancomunitats, aprobada pel Consell este divendres, i l’Agenda Valenciana Antidespoblament (Avant).

Suport a ampliar la línia C2 de Rodalies de Renfe fins La Font de la Figuera

A més, el President ha donat el seu suport a la linea C2 de Rodalies, que en els últims anys ha patit diverses retallades al llarg del seu trajecte. Inicialment, la línia arribava fins La Font de la Figuera, mentre que en l’actualitat el recorregut té final a L’Alcúdia de Crespins, deixant a pobles com Vallada, Montesa o Moixent sense servei.

Com ha explicat Puig, Vallada “està en una situació pròxima a unes vies de comunicació y pot tindre moltes més oportunitats si els seus ciutadans tenen una mobilitat adequada”. “Durant estos anys s’ha intentat, practicament, aniquilar les rodalies i el que s’ha fet es una política que ha desestructurat el territori i hi ha més desigualtat ara que fa vint anys entre els territoris, no només entre les persones”, ha assegurat el President.

En aquesta línia, s’emmarca el plantejament d’un pla de lluita contra el despoblament i un pla d’integració i inclusió territorial valenciana, ha puntualitzat el President durant la seua visita a Vallada.

Últimas noticias

Contenido relacionado