23.5 C
Valencia

Una jutge fa fixa a una interina de l’Ajuntament d’Alacant que portava 13 anys amb plaça temporal

Una empleada pública de l'Ajuntament d'Alacant que, després de superar el procés de selecció, portava 13 anys prestant serveis amb contracte d'interina.

- Publicitat -AVL

Una empleada pública de l’Ajuntament d’Alacant que, després de superar el procés de selecció, portava 13 anys prestant serveis amb contracte d’interina.

La dona va recórrer la decisió del consistori de rebutjar la seua petició perquè li feren fixa. En el seu escrit, va denunciar el frau de llei en què estava incorrent l’administració conforme a l’Acord marc sobre el treball de duració determinada, celebrat el 18 de març de 1999, que figura en l’annex de la Directiva 1999/70/CE del Consell. Assessorada pel sindicat CGT, considerava que “la solució jurídica aplicable a la seua situació, d’acord amb la citada directiva comunitària i amb la jurisprudència asseguda a este efecte pel TJUE, havia de comportar el reconeixement de la seua condició d’empleat públic fix”.

Després d’analitzar l’expedient, la jutge creu que es tracta d’un “evident abús de la contractació temporal” que infringeix tant la directiva comunitària com la interna. D’una banda, l’empleada portava tretze anys consecutius treballant com a funcionària sense que per contracte es justificara, d’alguna manera, les “necessitats urgents, transitòries o conjunturals” que motivaren la temporalitat. Per un altre, no existia un límit màxim de duració d’esta situació, atés que l’ajuntament havia incomplit la seua obligació de traure a concurs la plaça.

Per tot això, sanciona a l’Ajuntament d’Alacant declarant, com a situació jurídica individualitzada, “el dret de la recurrent al reconeixement de la seua condició d’empleat públic fix i a romandre en el lloc de treball que actualment exerceix amb els mateixos drets i amb subjecció al mateix règim d’estabilitat i inamovilitat que regeix per als funcionaris de carrera comparables, sense adquirir la condició de funcionari de carrera”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

12,803FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Albocàsser suma un altre brot amb 15 contagiats per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus, el municipi ha tingut 15 positius (asimptomàtics o no)

Detectat un nou brot de coronavirus a Nules per contacte social

Qualsevol ciutadà pot comprovar les dades actualitzades en la web d'informació estadística de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública.

Sanitat registra 613 nous casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana

Per províncies, la distribució de nous contagis és la següent: 34 a Castelló, 160 a Alacant i 419 a la província de València

El PSOE vota en contra de restablir els Rodalia a Castelló

• Els socialistes rebutgen al Senat la proposta del PP que sol·licita recuperar les freqüències davant els col·lapses que s'estan produint en Castelló

Mor Quino, el creador de Mafalda

Les històries de Mafalda s'han traduït a quinze idiomes i s'han publicat en diaris i revistes de tot el món.
- Advertisement -

: Valencià