Els interins reclamen a Marzà que complisca el seu compromís i els oferisca places

Professors interins del cos de mestres s’han concentrat a les portes de la Conselleria d’Educació per a reclamar al conseller, Vicent Marzà, que complisca el seu “compromís” i adjudiquen “les vacants necessàries” perquè el col·lectiu afectat que s’ha quedat si plaça este curs, puga seguir treballant.

Així ho ha explicat a EFE el responsable d’Acció Sindical del STEPV, Marc Candela, qui ha incidit que uns dos-cents docents s’han concentrat unes tres hores en l’avinguda de Campanar a València i una mica més d’un centenar en la plaça La Montañeta d’Alacant, per a protestar després que uns 2.000 interins del cos de mestres s’hagen quedat sense plaça este curs.

Candela ha explicat que s’han ajuntat tres factors que han propiciat la falta de places: l’oposició amb 3.000 places; la possibilitat de repetició en el centre, la qual cosa ha propiciat que qui no poguera repetir es quedara fóra “si els de darrere, si podien repetir”; i la catalogació d’un “un grapat de places amb B.2 d’anglés”, per la qual cosa en centres on encara no tenen, “no han pogut accedir a eixes places”.

“Eixos tres factors junts han fet que prop d’uns 2.000 interins del cos de professors de les tres províncies que van treballar l’any passat, no hagen pogut optar a plaça vacant”, ha afegit Candela, qui ha incidit que la protesta d’este dilluns és “continuació de la concentració del passat 3 d’agost” després de quedar sense plaça “un bon nombre d’interins en les adjudicacions de juliol”.

El representant sindical ha recordat que Marzà “ha estat dient durant tot el curs que les oposicions no afectarien la continuació del treball dels interins que no aprovaren les oposicions, però no ha sigut així”.

“Per açò li demanem que la Conselleria complisca amb el seu compromís i que adjudique les vacants necessàries perquè el col·lectiu afectat puga seguir treballant”, ha conclòs Candela.

Publicitat