Intervenció paralitza una ordre de pagaments de l’alcalde de Nules “per vulnerar la llei”

L'informe de fiscalització insta a l'alcalde a modificar la proposta després de tindre en compte les consideracions de Tresoreria que alerten d'incompliments legislatius.

Publicitat

La Intervenció municipal de l’Ajuntament de Nules ha paralitzat una ordre de pagaments instada per l’alcalde, David García, per vulnerar la llei. Així ho decideix en un informe de fiscalització emés per la tècnica responsable de l’àrea amb data 7 de gener de 2020.

La proposta de l’alcalde de pagar un import superior als 60.000 euros se salta la prioritat establida en la Llei a l’efecte d’abonar factures pendents. Una consideració emesa per la Tresoreria de l’Ajuntament de Nules i que la Intervenció ha tingut en compte a l’hora de paralitzar l’abonament de factures aprovat per l’alcalde.

PublicitatRovira  

“L’alcalde de Nules està massa acostumat a fer el que li plaga. Ho ha demostrat quan va portar al nostre municipi a una situació econòmica insostenible que va provocar la intervenció de la Generalitat Valenciana en 2018 per a paralitzar el malgaste. Ens va portar a un Pla Econòmic Financer però en 2019 no li va importar continuar gastant sense límits”.

Mª Victoria Marzal, portaveu del PP a Nules, ha lamentat que la localitat estiga en mans “d’un irresponsable que fa de la seua capa una casaca”. “El nostre municipi ha entrat en 2020 sense pressupost i amb un deute que supera els 500.000 euros en factures pendents”.

Una xifra, tal com assenyala Marzal, “que correspon als deutes adquirits i no pagades fins al mes de setembre de 2019. Des d’aqueixa data fins a la present, encara no ens ha informat de quin és el volum de factures que segueixen sense ser abonades”.

Per a la portaveu del PP, “és necessari reconduir una situació que lluny de millorar, amenaça de empitjorar”. “El nostre poble no mereix afonar-se en mans de qui malgasta sense límits. Per això des del PP garantirem una oposició responsable i rigorosa que pose fre als desitjos d’un alcalde que no té complexos a saltar-se la llei ni gastar encara que no tinga”.

 

 

PublicitatJuega Limpio Orihuela