jueves, 18 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Invat·tur participa en l’elaboració del ebook ‘Smart data i open data’

L’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur) ha col·laborat amb Thinktur en l’edició del eBook ‘Smart data i open data’, realitzat conjuntament per un grup de treball integrat per deu centres tecnològics en turisme d’Espanya. L’objectiu d’aquesta nova publicació és ponderar les diferents iniciatives desenvolupades per aquests centres, així com per empreses del sector turístic en aquest àmbit.

Andalusia Lab, FIT Canàries, Institut de Turisme de la regió de Múrcia, Institut Tecnològic Hoteler (ITH), PCT de Turisme i Oci de Catalunya,Tecnalia, Turistec i Vicomtech-IK4 ha participat, al costat de Invat·tur, en l’elaboració el ebook. El document analitza exemples de les respectives comunitats autònomes, així com diversos casos d’èxit, entre els quals es troba el cas de la Comunitat Valenciana.

El’smart data’, eina amb múltiples aplicacions en el sector turístic, és el resultat d’unir big data i una anàlisi per a extraure informació concreta a benefici de les destinacions i de la personalització de l’experiència del viatger. Un exemple clar és l’aplicació que presenta el Invat.tur en aquest informe. Es tracta de ‘Open Data Touristinfo’, desenvolupada per la Conselleria de Transparència i el IDAL de la Universitat de València, en col·laboració per la Agència Valenciana del Turisme, i que permet accedir en obert a l’evolució del perfil del turista de la Comunitat Valenciana.

El Grupo de Centres Tecnològics en Turisme es planteja com a activitats conjuntes eldesarrollo de projectes per a compartir i col·laborar en el desenvolupament de solucions com les presentades per a aplicar ‘smart data’ a la gestió de destinacions turístiques des de unaperspectiva públic-privada. El grup duu a terme, a més, l’anàlisi de les necessitats sectorialesdentro de l’àmbit turístic, així com elapoyo al emprendimiento local i la formació.

Últimas noticias

Contenido relacionado