La investidura del President se suspén fins demà després del discurs de Puig

Esta vesprada Ximo Puig, Mónica Oltra i Martínez Dalmau signaran el pacte de govern a Alacant

Hi haurà Botànic II i així ho han deixat clar els líders dels tres grups polítics (PSPV, Compromís i Unides Podem-EU) que formaran part d’este nou govern d’esquerres. Així i tot, després del discurs inicial de Ximo Puig, la sessió d’investidura s’ha suspés per a ser represa demà a les 10h pel fet que esta vesprada Puig, Oltra i Martínez Dalmau signaran al jardí botànic alacantí el nou acord de govern.

Demà tindran lloc les intervencions dels grups parlamentaris i la votació, en la qual el socialista, després d’un acord segellat minuts abans de la sessió d’investidura que ha aconseguit desbloquejar les negociacions, tindrà garantits els 52 vots que sumen PSPV-PSOE, Compromís i Unides Podem-EU. El nou Consell comptarà amb dotze conselleries, dues més que les existents actualment, de les quals sis seran per als socialistes, quatre per a Compromís i dos per a Unides Podem-EU.

Rovira  

Fora de l’hemicicle, Martínez Dalmau ha confirmat que “hi haurà govern” i que serà “un govern de progrés”. “El Botànic era necessari per a traure al PP, el partit més corrupte d’Europa, de les institucions, ara, amb este nou pacte, es podrà continuar transformant la societat i millorant la vida dels ciutadans”, ha assenyalat el dirigent de Podem, que ha comparegut acompanyat de Rosa Pérez Garijo, d’Esquerra Unida. “Este nou govern serà el més important de la història política valenciana. Serà de coalició, plural i molt democràtic. Demà vindrem a donar-li el nostre suport al President”, ha sentenciat Dalmau.

Rubén Martínez Dalmau (Podem) i Rosa Pérez Garijo (EUPV)

Per part seua, Fran Ferri, de Compromís, ha indicat també fora de l’hemicicle que “mentre que en la resta de l’Estat el PP i Ciudadanos estan donant entrada a l’extrema dreta als governs”, a la Comunitat Valenciana s’està conformant “un govern per a millorar la vida de totes les persones: siguen com siguen, vinguen d’on vinguen i estimen a qui estimen”.

Fran Ferri (Compromís)

Les reaccions del bloc de dretes

La decisió de suspendre la sessió d’investidura fins demà no ha sigut ben acollida pels tres partits que formen el bloc de dretes. Ana Vega, portaveu de Vox en Les Corts Valencianes, ha lamentat “l’espectacle vergonyós” de l’esquerra per haver suspès el ple d’investidura de Ximo Puig i ha anunciat que votarà en contra de la reelecció del candidat socialista com a ‘president’ perquè representa un govern que són “els principals generadors de discriminació, sobretot per sexe i per imposició lingüística“.

José María Llanos i Ana Vega (Vox)

El síndic de Ciuadanos en Les Corts Valencianes, Toni Cantó, ha indicat que és “una autèntica vergonya” la suspensió del ple d’investidura durant 24 hores “solament perquè el tripartit es faça una foto” esta vesprada a Alacant per a escenificar el nou pacte del Botànic i ha criticat que el president en funcions, Ximo Puig, ha demostrat ser “la marmota” amb el seu discurs en Les Corts per a ser reelegit. “Ha donat el mateix discurs que va donar fa quatre anys. Hem perdut el compte de quantes agències i conselleries més se’n van a crear com si una agència o una nova conselleria ‘per se’ fora a solucionar algun problema“, ha lamentat.

Toni Cantó (Ciudadanos)

Finalmente, la síndic del PPCV, Isabel Bonig, ha qualificat de “vergonyosala utilització de Les Corts “al servei” de les esquerres en ajornar fins a este dijous el ple d’investidura perquè puguen fer-se esta vesprada la foto de Govern. A més, ha retret que el discurs de Puig ha sigut “buit, sense compromisos, allunyat de la realitat i sense resoldre els problemes dels valencians“. “No és pacte del Botànic, no és el pacte del Titanic, és el pacte de les butaques“, ha assenyalat.

Isabel Bonig (PP)
PublicitatJuega Limpio Orihuela