Un Jutjat investiga a l’alcalde de València, denunciat per negar informació a l’oposició

El primer edil declararà el dia 25 de juny com investigat per presumptes delictes de prevaricació i impediment de l'exercici dels drets cívics

El Jutjat d’Instrucció número 9 de València ha obert diligències prèvies i ha citat a declarar en qualitat d’investigat a l’alcalde de la capital, Joan Ribó, després de rebre una denúncia per negar a l’oposició la informació que li sol·licitava.

La causa està oberta per suposats delictes d’impediment de l’exercici dels drets cívics (article 542 del Codi Penal) i prevaricació administrativa (article 404 del CP).

La recerca arranca amb la denúncia interposada per un assessor del Grup Popular en el Consistori contra l’alcalde per negar-li l’expedient administratiu relatiu a l’enquesta sobre la percepció social del col·lectiu faller realitzada en 2017.

La declaració de l’alcalde, que haurà de declarar com investigat el dia 25 de juny, és la primera diligència acordada per l’instructor en el marc d’una recerca oberta per determinar si els fets exposats en la denúncia interposada per l’assessor popular són constitutius de delicte.

Publicitat