La Policia Autonòmica obrirà una investigació per el brot de la festa universitària del Galileu Galilei

Gabriela Bravo ha demanat que es faça una investigació amb l'objectiu d'esbrinar els fets que van provocar el brot en el col·legi major.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha demanat a la Unitat Adscrita a la Generalitat del Cos Nacional de Policia que òbriga una investigació amb l’objectiu d’esbrinar els fets esdevinguts en el col·legi major Galileu Galilei de València per a determinar les responsabilitats de les suposades persones organitzadores o participants.

Esta investigació també determinarà les possibles sancions derivades de l’aplicació del Decret llei 11/2020 de Règim Sancionador específic contra els incompliments de les disposicions reguladores de les mesures de prevenció de la COVID-19.

Esta mesura es pren després que, este dimarts, la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital posara en coneixement de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública la suspensió de les classes presencials a la Universitat Politècnica de València a conseqüència d’un brot de la COVID-19, que “poguera tindre un origen social en el col·legi major Galileu Galilei, de titularitat privada”.

Almenys 25 positius del brot estan relacionats amb graus de Ciències de la Salut

La Conselleria de Sanitat Universal publica este dimarts en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) una resolució per la qual s’acorda la suspensió de les pràctiques d’aqueixes carreres en centres sanitaris públics i privats per personal estudiant d’universitats públiques i privades de la província de València.

En el text oficial s’explica que, “després de la detecció de casos de Covid-19, en persones relacionades amb la residència Galileu Galilei de València en els passats dies 30 de setembre i 1 d’octubre de 2020, i el garbellat massiu realitzat a tots els seus residents, s’ha constatat que almenys dels 106 casos positius detectats després del garbellat, 25 persones estan relacionades amb carreres de l’àmbit de les Ciències de la Salut de diferents universitats de l’àrea metropolitana de la ciutat de València”.

Per això, Sanitat considera “necessari suspendre les pràctiques de les disciplines de Ciències de la Salut, que es realitzen en qualsevol centre sanitari situat a la província de València, per l’alumnat dels graus en Ciències de la Salut de les universitats públiques i privades”.

CatalanSpanish