Investigades 6 persones implicades en un accident mentre realitzaven carreres il·legals de motos

La Guàrdia Civil ha investigat 6 persones implicades en un sinistre vial, ocorregut en el camí El Realengo (Rafelguaraf-Pobla Llarga), en el pk 2.400, terme de Rafelguaraf, partit judicial d’Alzira (València), en el qual es trobaven implicades dos motocicletes i com a conseqüència de la qual havien resultat diverses persones ferides.

L’equip d’Atestats va observar que no es tractava d’un simple accident, ja que a més de les dos motocicletes havien resultat 7 persones ferides, alguna d’elles menor d’edat.

Les recerques van passar al grup GIAT del Sector de Tràfic de la Comunitat Valenciana, els qui van obtenir un arxiu de vídeo en el qual s’observa com succeeix el sinistre. Aquest arxiu va ser remés a l’ERAT de Madrid (Equip de Reconstrucció Accidents de l’Agrupació de Tràfic), per a l’elaboració del corresponent Informe Tècnic Pericial.

Les recerques van constatar que el dia dels fets s’estaven realitzant carreres il·legals, aprofitant que aquest mateix dia hi havia una concentració motera en la localitat de Rafelguaraf.
Entre 150 i 200 persones es van desplaçar al lloc del succés on es van realitzar almenys 4 tandes de carreres en les quals participaven ciclomotors i motocicletes modificades tècnicament així com prototips de motos per a circuit.

El sinistre va succeir en l’última tanda quan una motocicleta va atropellar a un peató i el conductor de la mateixa va ser atropellat per una segona motocicleta. Tots dos vehicles van bolcar i es van desplaçar cap al públic que observava les carreres, amb el resultat d’un mort, cinc ferits greus i un de lleu.

La recerca, que ha durat un any, ha finalitzat amb sis persones investigades, tots homes d’edats compreses entre els 18 i 29 anys i de nacionalitat espanyola. Se’ls imputen NOU presumptes delictes Contra la Seguretat viària (conducció temerària per carreres il·legals), així com un delicte de falsedat documental, en portar un dels vehicles la matrícula corresponent a un altre.