martes, 16 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Un investigador de la Fe aconsegueix la beca Marie Sklodowska-Curie per a estudiar a Estats Units la relació entre Càncer i Immunoteràpia

El doctor en Bioquímica Juan Carlos García Cañaveras, investigador de l’Institut de Recerca Sanitària La Fe (IIS La Fe), ha obtingut una beca Marie Sklodowska-Curie (MSC) per a desenvolupar un projecte de recerca sobre el Càncer i la Immunoteràpia. Es tracta d’una de les beques més prestigioses i competitives que atorga el programa europeu ‘Marie Sklodowska-Curie’ d’Horitzó 2020, en el programa Global Fellowship, modalitat que ofereix la possibilitat de realitzar una estada de dos anys en un país no europeu, seguida d’un període de tornada d’un any a Europa.

L’objectiu del projecte consisteix a trobar la manera de rearmar el sistema immune, intervenint en el metabolisme de les seues cèl·lules, per a evitar la fuita immunològica de les cèl·lules tumorals i, d’aquesta manera, combatre de manera eficaç el càncer. En una primera etapa realitzarà una estada de dos anys en Universitat de Princeton (EUA), sota la supervisió del professor Joshua D. Rabinowitz, un referent mundial en el metabolisme del càncer, on estudiarà el metabolisme de les cèl·lules del sistema immune. En una segona etapa que es desenvoluparà en IIS La Fe, sota la tutoria del doctor Lahoz, García Cañaveras incorporarà el coneixement adquirit en un àmbit transnacional i centrat en el pacient, un dels objectius marcats pel programa.

Llicenciat en Bioquímica per la Universitat de València en 2009, Juan Carlos García Cañaveras va defensar la seua tesi doctoral en 2015, on abordava l’ús de la metabonómica – l’anàlisi completa dels metabòlits presents en una mostra biològica – en l’estudi de la toxicitat hepàtica induïda per fàrmacs. Aquest treball va comptar amb l’adreça dels doctors Agustín Lahoz i Teresa Donato. Actualment, García Cañaveras és investigador postdoctoral, en la Unitat de Biomarcadors i Medicina de Precisió de l’Institut de Recerca Sanitària La Fe. La beca Marie Sklodowska-Curie li oferirà la possibilitat de desenvolupar un projecte nou i altament formatiu durant els pròxims tres anys.

Dins del camp de les “Ciències de la Vida” únicament van obtenir finançament un 13% dels sol·licitants. Es tracta de la primera beca MSC adscrita al IIS La Fe i l’única d’aquesta categoria en el sistema de salut de la Comunitat Valenciana en aquest exercici, en una convocatòria que suposa un alt reconeixement al candidat i al projecte proposat.

Últimas noticias

Contenido relacionado