Investigat el pare d’un bebé intoxicat per cocaïna i cannabis a Bétera

La Generalitat assumeix la tutela del xiquet, que va ser ingressat en La Fe i ja ha rebut l'alta.

La Guàrdia Civil investiga al pare i ha detingut a un altre familiar del bebé de Bétera que va ingressar diumenge passat a l’Hospital La Fe de València intoxicat per cocaïna i cànnabis, segons han confirmat a Europa Press fonts de l’institut armat. La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana ha assumit la tutela del menor, segons han confirmat a Europa Press fonts d’aquest departament.

La Guàrdia Civil investiga el succeït amb el bebé, de 15 mesos, que no presenta lesions i ja no es troba hospitalitzat en el centre, segons fonts de l’institut armat, que no han concretat els delictes que s’atribueixen al detingut i a l’investigat. Segons publica aquest dijous Levante-EMV, va ser la mare del bebé, una jove de 19 anys, la que ho va portar a Urgències de l’Hospital La Fe de València diumenge passat a la vesprada en veure-li decaigut i amb somnolència.

La mare va explicar als facultatius que dos dies abans el seu fill havia caigut accidentalment, per la qual cosa presentava un colp al cap, i altres dues setmanes arrere, també havia caigut i es va colpejar en el front amb un moble. La família no va esmentar que poguera haver ingerit alguna substancia estupefaent. No obstant això, les proves toxicològiques que li van practicar al bebé van reflectir la presència de cocaïna i cànnabis en l’orina, d’acord amb la mateixa informació.

Després de tindre coneixement dels fets, la Guàrdia Civil va posar en marxa una investigació de l’entorn del xiquet, centrada en dos familiars, ha confirmat l’institut armat. El Jutjat d’Instrucció número 11 de València s’ha fet càrrec de la investigació per un possible cas de maltractaments, d’acord amb Levante-EMV.

ValenciàEspañol