Investigat pel Seprona un veí de Vila-real per la mort de quatre gossos en Betxí

La Guàrdia Civil investiga a una persona per la mort de quatre gossos per part de dos cans de raça perillosa de la seua propietat en la localitat de Betxi, que manca de llicència administrativa per a la tinença d'animals perillosos, i les condicions del clos no oferien les condicions idònies de seguretat per a aquest tipus d'animals.

965

La Guàrdia Civil ha investigat a una persona per danys, maltracte animal i per la mort de quatre gossos en la localitat de Betxi. L’actuació es va iniciar quan els agents de la Guàrdia Civil pertanyents al Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de Borriana, van tenir coneixement per part d’un ciutadà de Betxi, que quatre gossos que es trobaven en la seua finca, havien patit l’atac d’altres cans, causant-los la mort, després de l’accés a la seua propietat mitjançant l’aixecament de la tanca perimetral en un punt determinat. Immediatament els guàrdies civils van iniciar una recerca, aconseguint localitzar en una finca distant uns 250 metres del lloc del fet, la presència de dos pits bull terrier, i després d’identificar posteriorment a l’amo dels mateixos se li va sol·licitar la documentació corresponent, aportant solament una llicència administrativa, que no habilitava la tinença d’animals potencialment perillosos en aqueix lloc.
Continuant amb les perquisicions es va poder esbrinar que els gossos atacants no es trobaven inscrits en el cens municipal de Betxi, que no es disposava de permís municipal per al clos amb obra de la finca, que el tancat mancava de permís d’obra en la finca. Igualment es va poder apreciar que el tancat no oferia les condicions idònies de seguretat per a la tinença d’animals considerats potencialment perillosos, perquè s’havien produït l’escapada contínua dels cans causant danys i la mort dels quatre gossos.
Per tot açò es va procedir a la recerca d’un home, veí de Vila-real com a suposat autor d’un delicte de danys i maltracte animal. L’actuació ha sigut efectuada per efectius del Seprona de la Comandància de la Guàrdia Civil de Borriana.