domingo, 23 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Investiguen el tracte vexatori de dos policies de Benidorm a una persona transsexual gravat en vídeo

Igualtat i Polítiques Inclusives obrirà un expedient i posa a la disposició de la dona trans agredida el seu servei d'assessorament.

La Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana i la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública han ordenat a la Policia Nacional i a la Policia Adscrita respectivament, l’obertura d’una investigació per a esclarir el presumpte tracte vexatori d’una patrulla de policies locals de Benidorm cap a una persona transsexual, gravat en vídeo i difós a través de les xarxes socials.

En este enregistrament, s’observa com una patrulla de la Policia Local passa amb el seu vehicle al costat de persona transsexual que camina pel carrer i comença a insultar-la. “De dia eres encara més lleig, eres horrible”, diu un dels agents. “Què és el que feu ara que no podeu halar polles ni robar? Com viviu?, li increpa.

“Una altra vegada per ací? Et vaig dir l’altre dia que no podies estar per ací”, afig, mentre el seu company, que condueix el vehicle en el qual circulen apunta “cal denunciar-li”. Finalment, el primer li crida: “Que et vages porc”.

Arran de la difusió d’este vídeo en les xarxes socials, la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana ha ordenat la Policia Nacional investigar els fets i instruir diligències per l’existència d’un possible delicte, han confirmat fonts d’este departament a Europa Press.

Al seu torn, la consellera de Justícia, Administració Pública i Interior, Gabriela Bravo, ha ordenat a la Policia Adscrita que inicie una investigació que esclarisca el presumpte tracte vexatori d’esta patrulla de policies locals a una persona transsexual.

En un comunicat, la consellera ha lamentat unes “qualificacions impròpies no sols d’un agent de seguretat, sinó de qualsevol ésser humà”. Prèviament, en un tuit ja lamentava l'”actitud intolerable” d’aquests policies i assegurava que s’arribarà “fins al final per a depurar responsabilitats”.

Per a Bravo és “inadmissible, intolerable i un atemptat contra la dignitat de qualsevol ésser humà” el que s’escolta en este vídeo i assegura que des del seu departament “no es permetrà este tipus de vocabulari indecent i ofensiu, i menys encara d’un agent de la llei”.

Així, ha obert un procediment d’investigació interna per a esbrinar qui són els autors d’estos insults i ha anunciat que, en el cas que es comprove que han existit comportaments vexatoris cap a un ciutadà, posarà en coneixement de la Fiscalia els fets perquè s’actue en conseqüència “amb totes les eines que permeta la llei”.

OBERTURA D’EXPEDIENT

També la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives obrirà un expedient perquè l’actuació d’estos agents implica una de les infraccions recollides en la Llei 8/2017, de 7 d’abril, integral del reconeixement del dret a la identitat i a l’expressió de gènere en la Comunitat Valenciana, també coneguda com a ‘Llei Trans’.

Esta Conselleria posarà a la disposició de la dona trans agredida el servei d’assessorament de les seues Oficines Orienta, d’atenció al col·lectiu LGTBI, que compten amb personal expert en diferents àmbits.

BENIDORM SUSPÉN DE MANERA PROVISIONAL Als AGENTS

Des de Benidorm, l’Ajuntament de Benidorm, en coordinació amb la Prefectura d’este Cos, “considerant que els fets pogueren ser constitutius d’infracció penal” ha assegurat en un comunicat que “es donarà compte a l’autoritat judicial per a l’esclariment dels fets, i depurar possibles responsabilitats”.

Al mateix temps s’ha obert un expedient disciplinari i ha ordenat la suspensió provisional de funcions dels agents intervinents.

Des de l’Ajuntament han expressat el seu rebuig a estos fets, així com al “contingut lamentable i indignant de les declaracions recollides en aqueixes imatges”. En tot cas, ha volgut deixar clar que estes manifestacions constitueixen un “fet absolutament aïllat i sense precedents” a la ciutat i ha destacat l'”obertura social” i el “model avançat de convivència” de Benidorm. “Actuacions com estes danyen al conjunt de la societat i a la professionalitat del Cos”, ha lamentat.

Des del PSOE local han exigit a l’alcalde que actue amb “total rotunditat i exemplaritat davant un possible delicte d’odi i de vulneració dels drets fonamentals que no deixen ni una sola escletxa per a la permissivitat d’estes actituds dins de la Policía Local de Benidorm”.

Per a la formació en este vídeo “és intolerable i vergonyós” i “taquen greument el treball de la resta d’agents de la Policia Local de Benidorm que realitzen cada dia una labor exemplar, en un moment especialment difícil i delicat”.

ATAC TRÀNSFOB

La Direcció General de Diversitat Sexual i Drets LGTBI, dependent del Ministeri d’Igualtat, s’ha sumat també a les crítiques i ha qualificat d'”intolerable l’actuació d’estos policies”. “Estem recaptant tota la informació possible del succeït però vaja per davant el nostre suport i solidaritat a esta dona davant la violència i la transfòbia que ha patit”, han manifestat en Twitter.

També l’Observatori de la LGTBIfobia ha assegurat que traslladarà un escrit a Fiscalia perquè “investigue els fets, els esclarisca i prenga quantes mesures siguen necessàries contra aquest atac transfobo”, entre elles el “cessament immediat dels agressors”.

COL·LABORACIÓ CIUTADANA
Durant tota la vesprada, des de Compromís s’ha demanat per Twitter la “col·laboració ciutadana” per a identificar a estos agents i presentar denúncia davant la Fiscalia per delicte d’odi. “Això és una agressió transfòbica intolerable!”, lamenta en Twitter.

Precisament, des d’esta formació el diputat en el Congrés, Joan Baldoví, ha assegurat que “el dilluns a primera hora això estarà en el Congrés”, mentre el síndic de Compromís en Les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha censurat la “transfòbia per part d’uns agents de la Policia Local que són els primers que haurien de lluitar contra l’odi i la discriminació. “No pot haver-hi impunitat”, avisa.

Últimas noticias

Contenido relacionado