2:47 am - Thursday, 6 August 2020

Investiguen la procedència il·legal de prop de 200 corders en una explotació d’Alacant

- Publicidad -Reciplasa

Podria haver acumulat esta quantitat de corders per a vendre'ls en la "Festa del corder".

SaguntaEscena
Borriana
GVAEconomia
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

La Guàrdia Civil inspecciona una explotació agrícola amb 191 corders d’origen desconegut i/o amb irregularitats documentals. Se sospita que esta quantitat de corders s’estiguera acumulant, de manera il·legal, per a la celebració de la pròxima “Festa del corder”. Tots els animals dels quals no es puga acreditar la seua procedència, en el termini de 15 dies, hauran de ser sacrificats.

Amb motiu de la celebració musulmana de la “Festa del corder”, pròxima a celebrar-se entre el 30 de juliol i el 03 d’agost, la Guàrdia Civil d’Alacant ha dut a terme una sèrie d’inspeccions en explotacions agrícoles per a supervisar que la procedència i traçabilitat dels animals siga la correcta, i així evitar que es consumisca carn d’origen desconegut, la qual cosa suposaria un perill per a la salut humana.

Entre estos serveis, destaca la inspecció en una explotació ramadera situada en el terme municipal d’Alacant, duta a terme de manera conjunta per l’Equip contra el Robatori en el Camp (ROCA) d’Ibi i les Patrulles del Servei de Protecció a la Naturalesa (SEPRONA) d’Alacant i Monòver, amb la col·laboració d’una veterinària de la Conselleria d’Agricultura i Medi ambient.

Tota la documentació relacionada amb les llicències, els llibres de registre i les autoritzacions administratives estava en regla, no obstant això hi havia uns certs aspectes, com els registres d’altes i baixes d’animals, que no complien amb els requisits.

De fet, després d’un recompte dels caps de bestiar es va descobrir un desquadrament de 191 unitats, entre el nombre d’animals autoritzats a tindre i el nombre d’animals existents en aqueix moment. D’estes, 86 estaven sense identificar i 105 posseïen un crotal no reglamentat, amb format diferent de l’original.

D’altra banda, les cartilles sanitàries dels gossos de guarda del bestiar també presentaven irregularitats, sent la més ressenyable que un d’ells portava 12 anys sense ser vacunat contra la ràbia.

Seguidament, es va realitzar una minuciosa inspecció ocular de l’explotació i les seues zones limítrofes, on van trobar restes òssies que pogueren pertànyer a cadàvers cremats i semienterrades de bestiar oví i caprí, la qual cosa suposaria una infracció a la legislació vigent quant a eliminació de residus orgànics.

De totes les infraccions observades s’ha adonat oportú a la Conselleria d’Agricultura i Medi ambient, perquè a l’autoritat competent sancionadora es pronuncie sobre això.

Respecte als crotals no reglats, la Guàrdia Civil considera la possibilitat d’investigar a la propietària per un possible delicte de falsedat documental.

L’operació policial continua oberta per a esbrinar si els caps de bestiar no registrades correctament pogueren procedir de robatoris o furts, encara sense denunciar, en altres explotacions
La conseqüència de mesclar bestiar identificat amb bestiar que presenta irregularitats.

Amb la finalitat d’evitar una possible intoxicació alimentosa per un consum de carn animal que manca de traçabilitat i de cap control zoosanitari, s’ha procedit a la immobilització cautelar de tots els animals de l’explotació, tant els de procedència legal com il·legal -355 caps de corders i chivos-, perquè en el cas que algun d’origen desconegut tinguera una malaltia, li la podria haver transmés als altres. Si dins de 15 dies no es demostrara documentalment l’origen, acabaran sent sacrificats.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Sanitat detecta rebrots de coronavirus en Burjassot i Tavernes Blanques

Els dos rebrots sumen 9 positius, tant a Tavernes Blanques com a Burjassot el focus és d'origen social.

Detingut un jove a San Antonio de Benagéber per intentar matar son pare

Primer el jove suposadament va atropellar amb un vehicle al seu progenitor i amb posterioritat li va atacar amb una arma blanca.

El colectiu jove de Compromís per Vila-real insisteix que retiren les condecoracions al rei emèrit

Fa dos mesos, Compromís per Vila-real sol·licitava que Govern i Fiscalia prengueren cartes en l'assumpte i investigaren i auditaren les presumptes actuacions fraudulentes del monarca.

Confirmen el processament de Trenzano per falsedat documental: “No es van complir els controls”

Trenzano haurà de respondre per les ajudes atorgades a les dos empreses vinculades al germà del president de la Generalitat.

Dermatologia del General d’Alacant ja ha diagnosticat este any 25 casos de melanoma

Per a la millora del diagnòstic d'esta mena de càncer, l'Hospital d'Alacant va incorporar un microscopi confocal làser in vivo, eina d'última generació per a la detecció precoç del melanoma maligne.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià