Investiguen la troballa d’uns ossos humans que una parella assegura haver trobat per la zona de la fossa d’Alcàsser

La parella, resident en la zona de la Safor, va decidir acostar-se fins a la zona on van ser trobats els cossos de les tres adolescents, a arrel el documental de Netflix, que repassa la història i el tractament en els mitjans de comunicació del cas, segons han confirmat fonts de l'institut armat

La Guàrdia Civil està investigant la troballa d’uns ossos humans, de xicoteta grandària, que una parella assegura haver trobat el passat 24 de juny per la zona de la fossa on van ser descoberts els cossos de les tres xiquetes d’Alcàsser, Míriam, Toñi i Desirée, segrestades, violades i assassinades al novembre de 1992.

La parella, resident en la zona de la Safor, va decidir acostar-se fins a la zona on van ser trobats els cossos de les tres adolescents, a arrel el documental de Netflix, que repassa la història i el tractament en els mitjans de comunicació del cas, segons han confirmat fonts de l’institut armat.

Una vegada en la zona, en el paratge conegut com la Romana, en la localitat valenciana de Tous, van estar “furgant” fins a, segons la seua versió, trobar uns ossos que van entregar a la Guàrdia Civil de la zona de procedència. Les restes van ser portades a la Policia Judicial de la Comandància i al Laboratori de l’Institut de Medicina legal de València, en principi pensant que podien pertànyer a algun animal.

No obstant açò, finalment s’ha determinat que es tracta de restes humanes, per la qual cosa s’han remès al laboratori de Madrid per a determinar la seua antiguitat i tractar de comprovar a través de l’ADN a qui pertanyen i si pogueren ser d’alguna de les xiquetes.

Segons la informació avançada per Las Provincias, la Unitat d’Antropologia Forense de l’Institut de Medicina Legal de València ha determinat l’origen dels quatre trossos de falanges, encara que no s’ha pogut determinar ni càlcul de l’edat ni el sexe.

Els cossos de Miriam García, Toñi Gómez i Desirée Hernández, les xiquetes d’Alcàsser de 14 i 15 anys que van desaparéixer al novembre de 1992 van ser trobats tres mesos després, el 27 de gener de 1993 enterrats en el paratge de la Romana. Pel triple segrest, violació i assassinat va ser condemnat a 170 anys de presó Miguel Ricart, que va eixir de presó en 2013. L’altre considerat autor d’aquest succés, Antonio Anglés, va fugir i figura en parador ignorat des d’aleshores.

ValenciàEspañol